"slavlje posle Poletanovićevog gola"
"slavlje posle Poletanovićevog gola"

Zvezdina trojka u Čelarevu, Mouče ne dominira ni na drugoligaškim terenima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.16. | 17:49

Crveno-beli sigurni protiv ČSK-a

slavlje posle Poletanovićevog golaMožda isuviše velika razlika u kvalitetu, delom verovatno i strah fudbalera ČSK-a od imena Crvene zvezde. I na kraju sigurnih, iako ne baš impresivnih 3:0 beogradskog tima u susretu šesnaestine finala Kupa Srbije u kome domaći jedva da su valjano zapretili favorizovanom rivalu, ali su uspeli da još jednom ogole svu napadačku predvidivost u igri aktuelnog srpskog šampiona.

Jer iako je Zvezda postigla tri gola većim delom meča je u poslednjoj trećini terena delovala nekako tromo, dobrim delom “zahvaljujući“ neuverljivim partijama krilnih fudbalera Džona Ruiza i još više Pabla Moučea. Kostarikanac je još nešto i pokušavao - mada nije napravio mnogo toga konkretnog - dok se Mouče o defanzivce ČSK-a odbijao kao o zid. Prilično uporno ako ništa drugo.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, očigledna namera ČSK-a da pokuša da se nadigrava sa velikim rivalom brzo je isparila, iako se na početku utakmice stekao utisak da je tim iz Čelareva sposoban da crveno-belima makar zakomplikuje u život. Malo više drskosti nedostajalo je u napadu, pa pokušaji pre svih Slobodana Krstanovića u duelu sa Markom Petkovićem nisu bili nagrađeni ni čestitim šutem.

I onda hladan tuš. Centaršut Srđana Plavšića, loše ispucana lopta na ivicu kaznenog prostora, smiren prijem i poluvolej Marka Poletanovića u donji desni ugao protivničkog gola. Tek da se domaći “ohlade“.

Samo sedam minuta kasnije sve je moglo da bude gotovo, pošto je jedan od retkih pokušaja Moučea pogodio Dejana Kerkeza u ruku, pa je sudija Aleksandar Vasić opravdano pokazao na belu tačku. Međutim, šut Zvezdinog kapitena Aleksandra Lukovića lako je ukrotio ČSK-ov golman Miroslav Tankosić.

Luković se ipak iskupio u 72. minutu kada je posle prekršaja nad Petrom Orlandićem fenomenalno izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara i definitivno otklonio sve dileme kad je konačan ishod meča u pitanju. Tim golom Luković je takođe podigao rampu pred Tankosićevim golom pošto je ČSK i definitivno klonuo duhom. Povratnik Predrag Sikimić to je iskoristio da u 83. još jedan upotrebljivi centaršut Plavšića pretvori u konačnih 3:0, dok je sudija Vasić  možda propustio priliku da u finišu svira još jedan jedanaesterac za goste.

Zvezda sigurnim korakom u osminu finalu, drugoplasiranom timu Prve lige Srbije ostaje da žali za propuštenom prilikom Marka Furtule iz 81. minuta. Filip Manojlović je odlično reagova i sprečio ČSK da stigne barem do utešnog gola.


ČSK PIVARA – CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)
/Poletanović 31, Luković 72, Sikimić 83/

Stadion: ČSK Pivare;
Kapacitet: 3.000;
Sudija: Aleksandar Vasić;

ČSK (4-4-2): Tankosić – Tomović, Marković, Kerkez, Jević – M. Plavšić (od 46’ Mezei), Krstanović, Davidov, Žakula – Vukasović (od 65’ Stepanov), Nikodijević (od 58’ Furtula).

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Manojlović – Petković, Le Talek, Aleksandar Luković, Ristić – Poletanović – Mouče (od 63’ Srnić), Ruiz (od 75’ Račić), Andrija Luković, Plavšić – Orlandić (od 73’ Sikimić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPrva liga SrbijePredrag SikimićMarko PoletanovićKup SrbijeFK Crvena zvezdaAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara