""
""

Zvezdina pijaca: Bosančić hoće da se vrati, Despotović neće, Katai bi da ostane i sija u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 10:21

Klub sa Marakane prvo mora da vidi šta će sa aktuelnim prvotimcima, pa tek onda da juri pojačanja

Pre nego što počne sa dovođenjem pojačanja Miodragu Grofu Božoviću, uprava Crvene zvezde prvo mora da vidi šta će sa igračima koji nisu izneli teret u prošloj sezoni i ne mogu se okarakterisati kao uspešne akvizicije.

Izabrane vesti

Među njima je i tandem nikada potvrđenih velikih talenata: Miloš Bosančić i Aleksandar Katai. Očekivanja od njih su bila velika uoči sezone, ali oni na terenu nisu pružili mnogo. Pogotovo Bosančić koji je prvi od igrača sporazumno raskinuo ugovor i uputio se u Češku gde je bio na pragu potpisa ugovora sa Teplicama, ali se u Srbiju vratio neobavljena posla.
„Nisam se dogvorio sa Česima jer će dovesti novog trenera. Ne znam gde ću sad, prelazni rok još nije ni počeo. Vratio bih se u Crvenu zvezdu ako me novi šef želi“, poručio je Bosančić kroz izjavu u Žurnalu.

Drugačija priča je sa Alekasndarom Kataijem. Pozajmica iz Olimpijakosa je istekla, a otkupna klauzula je 650.000 evra i naravno da Zvezda nema taj novac. Ipak, klub sa Marakane se nada da će ga zadržati jer Katai nije potreban Olimpijakosu. Pirejcima je isplativija opcija da mu nađu neki klub u Grčkoj gde bi bio pozajmljen, nego da ne dobiju nikakav novac zauzvrat.

Ipak, u Zvezdi se nadaju da će Katai sporazumno raskinuti ugovor sa Olimpijaksom i  potom doći na Marakanu kao slobodan igrač.
„Olimpijakos je na potezu. Moj menadžer će sa početkom nedelje sesti sa čelnicima kluba z a sto i videti kakvi su uslovi pod kojima mogu da odem. Gledajući prolećni deo sezone, ubeđen sam da bi mi još jedna sezona u Zvezdi donela dosta toga dobrog. Pokazao bih se u punom sjaju, igrao bi u Evropi. Zaista postoji želja da ostanem, ali nisam u prilici da ja odlučujem“, rekao je Katai za Novosti.

Ono što je sigurno je da se sa pozajmice iz kazahstankog Žetisua ne vraća Đorđe Despotović.
„Ostaću u Kazahstanu do zime kada mi ističe pozajmica, pa ću se tada javiti novom treneru Božoviću. Najvaćnije je da igram, a u Kazahstanu imam kontinuitet“, poručio je Despotović koji igra sve bolje u Kazahstanu i već je privukao pažnju tamošnjih većih klubova poput Ordabašija i Aktobea.  

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiloš BosančićĐorđe DespotovićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara