""
""

Zvezdina misija je jasna - srušiti Kuću, osigurati peto mesto i navijačima prirediti spektakl! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.12.13. | 11:59

Laboral u Beograd stiže s namerom da se sveti... Ali da li će uspeti pred Delijama, pitanje je...

Pre nešto više od mesec dana košarkaši i navijači Crvene zvezde radovali su se prvoj evroligaškoj pobedi. Tada je, usred Španije, pao Laboral i od tog momenta ponovo je zaživela nada o prolazu u TOP 16 fazu. Ipak, samo dvadesetak dana kasnije zbog tog istog Laborala u pitanje je doveden prolaz dalje... A sve to zbog (ne)očekivane pobede kluba iz Vitorije u Tel Avivu. Nekako se već tada znalo da se Zvezdinoj evroligaškoj priči bliži kraj, a sve je dodatno začinio poraz Zelenih u Španiji, a potom i neverovatne završnice i neuspesi čete Dejana Radonjića u duelima sa Makabijem i PAO. Celu priču znate, Zvezda sada više nema nikakvu šansu da prođe dalje, ali zato ima priliku da se Serđu Skariolu i njegovim igračima pokaže u najboljem svetlu i dokaže da joj je mesto u Evropi (18.45, Sportklub). 

Cilj je sada poznat - doći do petog mesta i bolje pozicije pred nastavak takmičenja u Evrokupu. 

Izabrane vesti

Simonović, Marjanović, Šilb i društvo sada više ne nose to teško breme pritiska da moraju da pobede, već će moći da svojim vernim navijačima pruže partiju za prepričavanje u Kombank areni, koja možda neće biti ispunjena do poslednjeg mesta, ali će se na tribinama naći svi oni koji žele da gledaju svoju Zvezdu. 

Laboral u Beograd stiže kao trećeplasirani tim sa skorom 5:3 i željom da se sveti zbog poraza u Vitoriji. Međutim, za sve se pitaju Radonjić i njegovi puleni. 
"Moramo da ostavimo po strani zadovoljstvo zbog prolaska dalje i da se vratimo u takmičarski ritam, da budemo ambiciozni i da pokušamo da pobedimo. Zvezda je fizički i atletski dobra ekipa, plus imaju veoma vruću atmosferu u dvorani. Biće to stimulativno za moj tim, moramo da odigramo sa pravim stavom”, rekao je Serđo Skariolo.

U tim se, posle pauze zbog povrede, vraća Andres Noćioni, najbolji igrač ovog tima i košarkaš sa najboljim indeksom, uprkos tome što je odigrao pet utakmica. Njegov učinak na ovom meču sigurno će mnogo značiti kompletnom timu, a do sada je beležio po 15 poena i osam skokova u proseku. Veliki plus za njega biće to što sada neće imati borbenog Luku Mitrovića da mu diše za vratom tokom svakog napada...
“Spreman sam da pomognem ekipi. Skoro da smo u punom sastavu, na pravom smo putu. Idemo na pobedu jer želimo da završimo kao prvi u grupi, to bi nam dalo samopouzdanje pred nastavak takmičenja”, poručio je Noćioni.

U njegovom odsustvu ulogu vođe preuzeo je Milko Bjelica, koji je do sada igrao maestralno i potpuno odmenio povređenog kolegu. To najbolje pokazuju njegovi poeni (14 u proseku), procenat šuta za dva poena (29/40 - 72,5 odsto!) i neizmerno iskustvo koje poseduje. 

Tibor Plajs će biti zadužen za sve centarske zadatke, između ostalog da iz reketa postigne neke lake poene, ali i da sačuva Bobija i Raška, dok je glavni organizator igre Tomas Ortel

Ono što je Zvezda teško branila do sada jesu šutevi za tri poena, a tu će glavna pretnja biti David Jelinek. Podrška će mu biti San Emeterio, Bjelica i Hodž, koji uvek mogu da budu opasni sa distance. 

Crveno-beli nemaju šta da izgube u ovom meču. Mogu puno toga da dobiju. Pre svega još jedno ogromno iskustvo igranja u Evroligi, što će sigurno značiti u nastavku sezone. Pobedom nad Kućom osigurali bi peto mesto i bez bilo kakvog rezultatskog značaja odigrali bi meč sa Lijetuvos Ritasom u poslednjem kolu. 

Igrači Zvezde imaju priliku da se od domaćeg terena u Evroligi oproste pobedom, da oduševe navijače i nastave seriju dobrih igara. Svi uslovi za odigravanje jedne sjajne košarke predstave su ispunjeni.

Sada su Radonjić i njegovi izabranici na potezu...

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaKaha LaboralSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara