"Probijeno i baskuznih 13"
"Probijeno i baskuznih 13"

Zvezdina 14. recka: Brazilsko-portugalska veza olupala Metalac (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.15. | 19:49

Gosti iz Gornjeg Milanovca "pomogli" greškama u odbrani - 2:0

Probijeno i baskuznih 13

Još jedna u nizu! Vratili su se navijači Crvene zvezde kući zadovoljni zbog nove trojke i 14. pobede u nizu ove jeseni, ali i zaleđeni, jer ovo nije bilo veče aplauza i lepih poteza u Ljutice Bogdan. Vrlo dobri i defanzivno kvalitetni Metalac stradao je prilično rutinski - 2:0. Prvenac u dresu aktulenog lidera postigao je Brazilac Bruno Matos, Portugalac Ugo Vijera se ponovo mučio i grozničavo čekao gol, ali je na kraju na tipičnu napadačku foru ukrao jednu lošu poprečnu loptu i stigao do šestog pogotka u sezoni.

Izabrane vesti

Opet je Portugalac bio gladan gola, ali kada je izlazio iz igre nagrađen je ovacijama i povicima: "Ugo, Ugo"... Dokaz da Zvezdina publika nije zaboravila ostvarenje ratobornog špica iz septembarskog derbija. Lepu noć Zvezdinih stranaca dopunio je Mičel Donald. Holanđanin nije imao učinak izražen driblinzima i brojkama, ali je sasekao mali milion akcija gostiju u začetku i držao igrače Metalca daleko od visoko postavljene defanzivne linije tima Crvene zvezde.

Pitanje pobednika se postavljalo samo do inicijalnog vođstva domaćina, ali je trener Miodrag Grof Božović energičnim reakcijama pokazivao kako mu se mnogo toga ne sviđa od dešavanja na terenu. Prosto, Zvezda je samo poslednjih 15 minuta igrala za oko. A to je daleko ispod jesenjeg standarda.Vijeirin pokušaj makazicama

Može se to nazvati fudbalskom dekadencijom, igrom u jednom smeru, ali trener Milanovčana Nenad Vanić pokazao je da nije slučajno prošle sedmice skinuo skalp vladajućeg šampiona. Gostovale su na Marakani ove jeseni i kreativnije ekipe, međutim nijedna nije uspela da izazove toliku količinu frustracije kod učenika Miodraga Grofa Bžovića. Gusto zbijeni na svojoj polovini Milanovčani su se sinhronizovani kretali kao rimske kohorte, ne dajući ni pedalj slobodnog prostora crveno-belima.

Holanđanin Matos je u nekoliko navrata besomoćno širio ruke, čekajući da ofanzivni deo njegov ekipše dostigne radnu tempraturu u sivoj novembarskoj večeri. Metalac je naterao Crvenu zvezdu da povremeno igra dugim loptama, koje su štoperi Otašević i Simov lako kupili. Slične probleme Crvena zvezda je imala i u avgustovskog duelu protiv Radničkog iz Niša, ali ovoga puta nije bilo nervoze ni na tribinama, ni na terenu.

Veliku količinu strpljenja pokazao je domaćin, žureći prema cilju polako i ne libeći se da odigra mnogo lopti unazad. Dizelašima sa Rudnika Miodrag Božović nije suprotstavio omalenog Srđana Plavšića, odlučio se za duge noge Bruna Oliveira De Matosa... Nije to izgledalo bajno u dobrom delu prvog poluvremena: Matosa nije bilo dovoljno u igri, u magli su nestale i kreativne sposobnosti Aleksandra Kataija. Crvena zvezda je imala samo dva šuta u okvir gola do kreacije u 44.minutu. Tada je Marko Grujić promenio ritam, otresao sa sebe Stefana Panića i poslao loptu u srce šesnaesterca gostiju.  Neuhvatljivu za Aleksandra Simova, ali kao poručenu za Matosa koji je lagano postigao prvenac- 1:0. Brazilac je na taj način postao 17. strelac za Crvenu zvezdu u ovoj sezoni.

Nije se mnogo toga promenilo u nastvaku. Metalac nije previše jurio u ofanzivu. Čekao je grešku rivala, ali je na početku teksta apostrofirani Mičel Donald odigrao kao sat. Njegove duge noge nalazile su se svuda po Marakani. Bruno Matos je promašio zicer, a Ugo Vijeira je nagrađen za upornost.

CRVENA ZVEZDA - METALAC 2:0 (1:0)
/Matos 45, Vijeira 77/

Sudija: Dejan Anđelković;
Stadion: Rajko Miitć;
Gledalaca: 8.500;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Petković, Pavićević, Luković (od 34’ Jovanović), Ibanjez - Donald, Grujić - Matos (od 67’ Plavšić), Katai, Srnić - Vijeira (od 79’ Sikimić);

Metalac (4-2-3-1): Belić - Nikodijević, Otašević, Simov, Rnić - Brkić, Panić - Mladenović (od 79’ Basrak), Dimitrijević (od 66’ Stanojević), Merdović (od 83’ Luković) - Đenić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaMetalacFK Crvena zvezdaBruno Matos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara