"Fibel i Donald čestitaju Kataiju na pobedničkom golu"
"Fibel i Donald čestitaju Kataiju na pobedničkom golu"

Zvezdin arsenal pun baruta, ali pancir je iz babinog ormara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.16. | 22:19

Crveno-beli savladali Valetu sa 2:1, ali će protiv Ludogoreca morati mnogo bolje ako ne misle da se i na jesen takmiče u Evropi

Fibel i Donald čestitaju Kataiju na pobedničkom goluZahtev važi od davnina: Crvena zvezda mora da pobeđuje, ali i da igra atraktivan fudbal. I potrudila se uprava Crvene zvezde da tokom prelaznog roka navijačima pokloni igrače koji znaju lopte. Međutim, negde u tom procesu svesno je ušla i u rizik da sezonu počne sa odbranom koja joj se možda neće obiti o glavu u prvenstvu, ali će joj u Evropi, koliko god potrajala, zadavati migrenu pri svakom protivničkom ataku na gol Damira Kahrimana.

A potrajaće ta evropska avantura barem još dve nedelje, pošto Valeta, upkos fudbalskoj mudrosti nekarakterističnoj za klubovi iz zemalja poput Malte, ipak nije mogla da se odupre objektivno školovanijima od sebe. U revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona crveno-beli su nošeni hukom 31.112 ljudi sa tribina stadiona „Rajko Mitić“ golovima Mičela Donalda i Aleksandra Kataija slavili sa 2:1 i izborili se za dvomeč sa Ludogorecom u kome će, ako izađu kao pobednici, obezbediti makar grupnu fazu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Bude li se Zvezda tamo i našla, imaće šta da ponudi, jer ma koliko nejaki Maltežani ne mogu da budu ogledalo krajnjih mogućnosti Beograđana, videlo se i večeras da Aleksandar Katai, ovaj put sa kapitenskom trakom, i ostatak ekipe imaju čime da ugroze rivala. Videlo se to i kad Gelor Kanga povuče loptu dok se o njega čuvari odbijaju, i kad je Katai inteligentnim potezima rasparivao posednju liniju Valete, i pri nekim majstorskim trikovima Pabla Moučea, pa i kad je Donald u tom 30. minutu umalo odvalio stativu pre no što je projektil sa 30 metara o martinelu završio u mreži Emanuela Bartola.

Pogrešno bi bilo zaboraviti i Slavoljuba Srnića, koji je u 76. minutu spojio Kataija sa golom i tim verovatno i odlučujućim pasom pokazao da u borbi za mesto u startnih 11 i Zvezdine novajlije iz inostranstva treba da se „plaše“ starosedeoca koliko i ovi njih.

Međutim, sve to neće mnogo ili čak nimalo značiti Zvezdi ako navijači nastave da se hvataju za glavu svaki put kad se protivnk nađe na crveno-beloj polovini terena. Samo malo kvalitetniji individualci od Valetinih, a oni su daleko od evropskog nivoa, napunili bi mrežu Damira Kahrimana do vrha.

Donald slavi izjednačenje sa CvetkovićemI nisu samo štoperi, mada je to uvreženo mišljenje, jedini krivci za tu promaju u poslednjoj liniji. Previše loših pasova u opasnoj zoni, prevelika gužva na samom centru zbog koje se postavlja pitanje mogu li Donald, Damijen Le Talek i Kanga da uopšte igraju zajedno u ovakvoj formaciji, a da ne se sudaraju. I uprkos tome dopuste gostima da se tri puta nađu u situaciji jedan na jedan sa odličnim Kahrimanom.

Ugo Vijeira protiv odbrane ValeteRekao je Zvezdan Terzić da u Crvenoj zvezdi dobro znaju gde su šuplji, ali da nisu u situaciji da mogu da priušte da zakrpe sve rupe. Ako je neko i imao nedoumice gde to curi sada više sigurno nema. Otuc i zvižduci zapadne tribine posle izlaska Džonatana Beniteza samog pred Kahrimana u 22. minutu. Ista scena i u 67. minutu kada je Fortuna još jednom bila saveznik domaće ekipe. Prizori u potpunoj kontradiktornosi sa još glasnijim pevanjem sa severa posle gola Džonatana Karuane u 11, kada je Tomas Fibel posle kornera zakasnio da ga pokrije na prvoj stativi.

Cilj je svejedno ostvaren, ali je iščezao sav onaj optimizam koji se pojavio u dobrom delu navijača kada je Zvezda na žrebu izvukla Ludogorec. Jeste početak sezone i jeste ovaj novi Zvezdin tim imao malo vremena da se upozna. Ali jeste ovo i samo Valeta sa Malte. I jeste da danas svi igraju fudbal, ali neki to čine bolje nego drugi. A ako su se Ludogorecovi „špijuni“ večeras nečega uplašili onda je to mogao da bude ponajviše ambijent na Topčiderskom brdu.

I tek nešto više od toga.
Pablo Mouče

-----------------------------------------------------------------

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA, REVANŠ MEČ

CRVENA ZVEZDA - VALETA 2:1 (1:1)
/Donald 30, Katai 76 - Karuana 11/, prva utakmica 2:1, ukupno 4:2

Stadion: Crvena zvezda;
Gledalaca: 31.112;
Sudija: Tore Hansen (Norveška)
Žuti kartoni: Donald, Katai (Crvena zvezda), Bifa, Borg, Kremona (Valeta)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjez - Le Talek, Donald - Mouče (od 65. Srnić), Kanga (od 86. Ruiz), Katai - Vijeira (od 71. Sikimić).
Valeta (4-2-3-1): Bartolo - Borg, Karuana, Kruz, Azopardi (od 79. Umeh) - Pina, Brifa (od 90+3. Kremona) - Romeu (od 72. Santijago), Benitez, Aguire- Misfud.

(FOTO: Star sport)


tagovi

valetaSrbijaMičel DonaldLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara