ZVEZDA - TIM ZA SUDUVU: Može li Pavkov kao Lekić? Milojević ima tri aduta sa klupe

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.07.18. | 08:09

Moguće je i ponovo da vidimo Srđana Babića u startnoj postavi

Meč protiv Spartaksa i pobeda izvojevana na mišiće predstavljali su najbolji mogući putokaz za Suduvu, kada je reč o treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću. Iskusni stručnjak sigurno bi lakše disao i delovao optimističnije da je realizovan već viđeni transfer Ričmonda Boaćija. Ali kroz prošlogodišnje evropsko putovanje Milojević je pokazao da može da preskače teške prepreke i kada je suočen sa kadrovskim problemima. Čisto podsećanje: Zvezda je bez Jovičića eliminisala Krasnodar, Vujadina Savića nije bilo u Kelnu, Nemanja Radonjić je povređen bio uoči odlučujućih jesenjih bitaka.

Sada su svi zdravi, ali mesto prvog napadača je kamenčić koji žulja Vladana Milojevića. Između redova Zvezdin trener je najavio da Nikola Stojiljković neće biti spreman za sutrašnji duel, a to znači samo jedno. U vatru će Milan Pavkov. Snažni centarfor je i dalje pod velikom sumnjom, ali… Njegov ulazak u igru protiv Spartaksa doneo je boljitak, počeo da ljulja letonski bunker i oslobodio stega El Fardu Bena koji je licem okrenut ka golu pokazao šta može. Biće večerašnji duel velika prilika za konačnu afrimaciju Milana Pavkova. Uostalom, u meču sličnog karaktera rodio se Dejan Lekić. Sećaju se navijači Zvezde sigurno duela sa Dinamom iz Tbilisija i het-trika nekadašnjeg reprezentativca.

Izabrane vesti

Naravno, postoji  mogućnost da El Fardu Ben ponovo bude usamljen u špicu, ali pošto se očekuje da u beogradskom meču Suduva defanzivom glumi Spartaks, Milojević će pre posegnuti za Pavkovom. To ne znači da El Fardu Ben neće biti na terenu. Njega bi trebalo da vidimo na desnoj strani, sa tendencijom da ulaskom u sredinu i nepredividim kretanjima stvara nespokoj defanzicnoj liniji Suduve.

Pored njega siguran je Nemanja Radonjić, a pored Pavkova krst velikog opterećenja nosiće i Lorenco Ebisilio… Kreator iz Holandije je igrama protiv Spartaksa i Dinama ostao dužan zvezdinoj publici, ali je došao do daha. Počeo je da podseća na plejmejkera dostojnog Zvezdinog dresa (dakle samo da podseća), a na a na Marakani veruju da će kroz utakmice uhvatiti formu.

Ostalo je poznato. Jovičić i Krstičić kao proveren tandem trebalo bi da crveno-belima donesu kontinuirane napade i mir u defazivi. Od njih se očekuje da ponove igre iz prethodnog meča. To se, pre svega, odnosi na Nenada Krstičića, ideologa igre srpskog šampiona.

U odbrani gotovo da nema dileme. Kao i u svakoj važnoj utakmici, sigurni su Stojković, Rodić i kapiten Vujadin Savić. Prema trenutnom razvoju događaja drugi štoper trebalo bi da bude Degenek, ali i Babić je ozbiljan kandidat. Pre svega zbog skok igre i činjenice da Suduva u špicu ima gorostasa Sisilija.

Kao aduti sa klupe nameću se Nemanja Milić, Dejan Meleg, možda čak i supertalentovani Dejan Joveljić

ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić – El Fardu Ben, Krstičić, Ebesilio, Radonjić – Pavkov.


tagovi

SuduvaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara