"Malkolm Dilejni"
"Malkolm Dilejni"

ZVEZDA SE NE ŠALI: Najbolji plejmejker Evrokupa dolazi među crveno-bele? (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.06.13. | 21:56

Jedinica ukrajinskog Budiveljnika, Malkolm Dilejni ogromna je želja uprave tima sa Malog Kalemegdana

Malkolm DilejniPosle Jake Blažiča i Blejka Šilba, Crvena zvezda bi u najskorijem roku mogla da dovede novog stranca u svoje redove. U pitanju je plejmejker ukrajinskog Budiveljnika Malkolm Dilejni, član idealne petorke Evrokupa minule sezone.

Prema saznanjima “Večernjih novosti“, tim sa Malog Kalemegdana vrlo je blizu potpisivanja ugovora sa 24-godišnjim Dilejnijem, koji je Budiveljnik vodio do titule šampiona Ukrajine i polufinala Evrokupa. Dilejni je u drugorazrednom evropskom klupskom takmičenju beležio prosečno 16,1 poen, 4,3 skoka i 2,8 asistencija.

Izabrane vesti

Ono što je najinteresantnije vezano za ovog Amerikanca jeste da je u sezoni 2011/2012 igrao u francuskom Šalonu, za koji su igrali Blejk Šilb i Žofri Lovernj, a sa prosekom od 15 poena po meču bio je jedan od ključnih igrača za osvajanje titule šampiona Francuske.

Dilejni je rođen 11. marta 1989. godine u Baltimoru, a studirao je na Univerzitetu Virdžinija Tek, gde je najbolju sezonu odigrao kao junior, sa prosekom od 20 poena po utakmici. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

blejk šilbFK Crvena zvezdaEvrokupJaka BlažićKK Crvena zvezdaMalkolm DilejniSrbijaŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara