"radost crveno-belih"
"radost crveno-belih"

Zvezda se mučila, ali poletela sa Le Talekom i Vijeirom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.02.16. | 15:51

Mladost ostavila više nego dobar utisak u Ljutice Bogdana, ali je mogla samo do časnog poraza - 2:1 za crveno-bele

radost crveno-belihCrvena zvezda je na prolećnoj premijeri uklonila još jednu prepreku ka konačnom cilju, šampionskoj tituli, ali su navijači lidera Superlige otišli kući sa jakom glavoboljom kao retko kad u toku berićetne jeseni. Crveno-beli su daleko od nekadašnjeg sjaja, pa su u predigri večitog derbija na suvi kvalitet Damjana Le Taleka i novu epizodu šampionskog srca Luisa Ibanjeza i Uga Vijeira minimalcem oborili tvrdu ekipu Mladosti iz Lučana - 2:1. Pogled na tabelu biće osnovno uporište zvezdaškom optimizma u narednih sedam dana, kao i nadanje da je stručni štab crveno-belih dijagnostifikovao ozbiljne probleme u igri.

Prvo i najvažnije: Brazilac Edson je daleko od takmičarske forme i spreme dostojne profesionalnog sportiste. Na premijeri je imao samo jednu pravu štopersku intervenciju, ali je za crveno-bele problematičnije to što je delovao prilično nošalantno - da ne kažemo nezainteresovano. Sa druge strane sušta suprtnost je Damjan Le Talek. I to ne samo zbog postignutog gola. Odao je utisak surovog fudbalskog profesionalca koji savršeno precizno obavlja svoj deo posla... Biće potrebno još vremena Zvezdi sa blagim kozmetičkim promenama da zaigra kao nekad... A do tada joj ostaje da individualnim kvalitetom maskira brojne rupe u sistemu koje su za posledicu imala nešto slabija izdanja Donalda, Kataija...

Izabrane vesti

Nije bilo jesenje magije u igri blago renovirane postave Crvene zvezde. Vezni red sa Damijanom Le Talekom kao klasičnim zadnjim veznim i Grujićem kao plejmejkerom delovao je prilično rasparano. Na prolećnoj premijeri na kojoj se očekivao šampionski ples jedino je Ugo Vijeira bio igrač sposoban da napravi razliku i unose nemir u odlično taktičku postavljenu postavu Nenada Neška Milovanović. Portugalac je u dva navrata sam sebi iskreirao akciju, svestan da su Zvezdini bokovi prilično ukočeni.

Opomena za domaćina stigla je već u prvom minutu kada je brzonogi Vajan šutirao iz prve sa peterca, ali je Damir Kahriman bio budan. Pogledni navijača bili su uglavnom usmerni ka novajlijama u redovima crveno-belih. Francuz Le Talek je nagovestio da bi mogao da predstavlja pojačanje, pošto je lako u svoju korist reševao brojne duele i odrađivao na pravi način "prljav posao". Za razliku od Brazilca Edsona iza koga stoji veliki znak pitanja. Bivši fudbaler Sao Paula se pošteno štedeo, ne želevši da se upušta u bili kakve rizike, pa je posmatračima sa strane povremeno delovao i nezainteresovano.

Imao je uspešan klizeći star kada je energično sasekao kontru Vajana, ali je i zaradio žuti karton pošto je Gavrić lako izbacio iz igre...Trener Mladosti Nenad Milovanović blokom nalik na onaj koji često primenjuje strateg Radničkog Milan Rastavac ispraznio je sve žanžere u jesenjem šarenolikom oružju aktuelnog lidera Superlige. Nije bilo karakterističnih Katajevih prodora, Ibenjez se ograničeo na defanzivu što je bez ofanzivnog vazduha ostavilo i Slavoljuba Srnića.Ugo Vijeira

Spremnost nije saveznik Brazilca Edsona. Kako je počelo drugo poluvreme, tako se jasno osetilo da je snažni štoper ostao bez vazduha u plućima. Svaka lopta Lučanaca koja je targetirala novajliju u crveno-belim redovima bila je potencijalna opasnost. Otuda su Lučanci stvorili prvu veliku priliku u drugom poluvremenu kada je Kahriman odbranio Saši Jovanoviću čist zicer. Sa Edsonom u postavi  Zvezda je praktično imala pola igrača, pa je otuda stručni štab domaćina sredinom nastavka sa klupe podigao Savu Pavićevića. Međutim, u vatru je ubačen Srđan Plavšić kako bi pokušao da pokupi šampionske delove Zvezdine igre razbijene u paramparčad.

Kada je Damijan Le Talek demonstirao da je igrao napadača i trzajem glavom prevario Krznarića činilo se da je rasplet na pomolu. Međutim, bio je to samo zaplet koji je režirao nekadašnji član Crvene zvezde Stevan Luković. Pravom bombom probušio je mrežu Kahrimana i najavio malu senzaciju. Ako već nije pokazala jesenji šampionski ples onda je aktuelna garnitura igrača Crvene zvezde ponovo demonstrirala sposobnost da se uspravi čim padne. Kao nebrojano puta u kritičnim ovosezonskim situacijama Ibanjez je probio po levoj strani, a Vijeira doneo nova tri boda i 20.uzastopnu pobedu.

 

CRVENA ZVEZDA - MLADOST LUČANI 2:1 (0:0)
/Le Talek 74, Vijeira 82 - Luković 80/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 17200;
Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad)

Crvena zvezda (4-1-4-1): Kahriman - Petković (od 89’ Pavićević), Luković, Edson, Ibanjez - Le Talek, Donald, Srnić (od 65. Plavšić), Katai (od 81. Babunski), Grujić - Vijeira;
Mladost (4-2-3-1): Krznarić - Pešić (od 94’ Čečarić), Živanović, Seničanin,Kitanovski - Luković, Stanojević  (od 83’ Živadinović)- Milosavljević, Gavrić, S. Jovanović - Vajan (od 75’  Luka).

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaStevan LukovićSrbijaMladost LučaniDamijan Le TalekFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara