""
""

Zvezda se igrala sa Tamišom u praznom Pioniru, Tejić obradovao Radonjića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.15. | 20:31

Mladi krilni centar Crvene zvezde u pobedi od 84:54 nad Pančevcima ubacio 17 poena i sedam skokova

Košarkaši Crvene zvezde se ne zaustavljaju na putu ka peharima. Najavio je trener Dejan Radonjić pohod na treći trofej u sezoni, a ekipa je večeras na terenu protiv pančevačkog Tamiša demonstrirala silu i zabeležila treću pobedu u domaćoj Superligi – 84:54 (21:18, 28:11, 17:15, 18:10)

Izabrane vesti

Ruku na srce, i pre početka meča bilo je jasno da je samo pitanje kojom razlikom će završiti ova utakmica, pošto su crveno-beli bili apsolutni favoriti.

Duel je odigran u beogradskom Pioniru bez prisustva publike, a to je bio deo kazne za incidente u finalu plej-ofa protiv Partizana prošle sezone.

Trener Radonjić dao je priliku nekim mlađim igračima da malo više osete barut, pa je tako Marko Tejić bio član startne petorke na ovoj utakmici.

Zvezda je protiv upornih, ali skromnih Pančevaca vodila bukvalno od početka utakmice, a kakav-takav otpor gostiju trajao je samo tokom prve četvrtine. 

Posle toga gostujućoj ekipi ponestalo je i snage, dok su crveno-beli dodatno ubrzali i pojačali igru. Radonjić je dosta rotirao na večerašnjem meču, a na kraju su poeni kod Zvezde bili prilično jednako raspoređeni.

Tamiš je igrao onoliko koliko je mogao, a protiv Bobana Marjanovića i Tejića nije nikako imao pravi odgovor. Imali su, doduše Pančevci nekoliko atraktivnih poteza, među koje spada i zakucavanja Igora Kesara.

Na drugoj strani, jedan od najboljih poteza na utakmici bila je Marjanovićeva asistencija preko celog terena za Nikolu Kalinića, koji je tako na najbolji način realizovao čuvenu “Šabačku kontru“.

Marko Tejić odigrao je jedan od najboljih mečeva u sezoni, na kraju je pored svog imena sakupio 17 poena, Marjanović je na to dodao još 13 poena i šest skokova, dok je Branko Lazić ubacio 10 poena. Dragan Kruščić bio je najbolji strelac Tamiša sa 10 poena.

(FOTO: Starsport)


tagovi

TamišSrbijaKLSEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara