""
""

Zvezda pronašla desnog beka: Novi fudbalski život Džošue Parkera!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.16. | 17:34

Na Marakani ima zagovornika teze da bi problematični napadač predstavljao solidnu alternativu Marku Petkoviću i Milošu Cvetkoviću

Bili su iznenađeni pojedini navijači Crvene zvezde posle saznanja da je Džošua Parker bio učesnik prijateljskog meča u Beškoj i da je ubedljiv trijumf (10:1) „podebljao“ golom. Od prošlogodišnjih utakmica sa Kairatom napadač iz Antigve i Barbude je odstranjen iz takmičarskog tima, boravio je čak i na pozajmici u Aberdinu. Ali njegov ugovor koji ističe u junu naredne godine predstavlja omču oko vrata aktuelnom rukovodstvu i stručnom štabu crveno-belih.

Brzonogi napadač, nekadašnji član Kvins Park Rendžersa, malo toga je pokazao u Crvenoj zvezdi. Ili da budemo još precizniji – nije pokazao ništa. U oči je upadao samo zahvaljujući ekstravagantnom imidžu i u danima kada je rukovodstvo Crvene zvezde pokušavalo da sa njim napravi dogovor oko raskida saradnje.

Izabrane vesti

Nije vredelo, ali novo leto i novi pripremni period mogli bi da donesu novu šansu Parkeru u Crvenoj zvezdi. Kako se može čuti u redovima srpskog šampiona ima zagovornika teze da bi problematični napadač mogao da bude od koristi na poziciji desnog beka, odnosno da predstavlja konkurenciju Marku Petkoviću i Milošu Cvetkoviću.

Dugo se u javnosti spekulisalo da Crvena zvezda traži pojačanje na desnog boku, Stojković je bio pred vratima Marakane (bar u medijima), ali očigledno je da u srpskom šampionu žele da sačuvaju Marka Petkovića. I da veruju da Petković može da bude od velike koristi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posebno, jer je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije u finišu sezone demonstritao tendenciju rasta forme. Pružio je više nego solidnu partiju protiv Olimpijakosa.... Zvezda na toj poziciji ima i Miloša Cvetkovića.

Zanimljivo je da je Džošua Parker u Kvins Park Rendžersu, a zatim i u pojedinim engleskim niželigašima igrao na poziciji desnog beka. I pored toga što je u dosadašnjoj epizodi u Crvenoj zvezdi ostavio bled utisak, Parker je u pojedinim mečevima demonstirao brzinu. Možda je to karta na koju igraju u Crvenoj zvezdi i koja ih je naterala da Parkeru ponude novi fudbalski život.

Istina, na Marakani još vagaju, a konačana odluka biće donešena do polaska ekipe na pripreme u Sloveniju.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiloš CvetkovićMarko PetkovićEvropaDžošua ParkerFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara