""
""

Zvezda ponovo poražena, Vijeira i Ibanjez položili ispit, Parker izviždan!

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.15. | 20:46

Crveno-beli solidno delovali dok su imali snage, ali položili oružje u sudaru sa Mordovijom - 1:2

Posle Kairata i Mordovija je uzela meru Crvenoj zvezdi. Poraz u prijateljskoj proveri protiv ruskog premijerligaša neće biti toliko bolan kao stradanje u Almatiju, ali je još jednom pokazao da će Miodragu Božoviću biti potrebno mnogo vremena da složi pobednički pazl. Naš vicešampion je korektno delovao dok su crveno-beli imali kiseonika u plućima, ali je u nastavku bio nadtrčan od Mordovije i na kraju položio oružje - 1:2.

Izabrane vesti

Pred malobrojnom publikom u Ljutice Bogdana ispit je položio napadač Ugo Vijera. Otuda je u 70. minutu ispraćen gromoglasnim aplauzima, posebno sa zapadne tribine. Snažni napadač deluje vrlo konkretno i agresivno sa urođenim smislom za fudbal...Nije imao sreću da jednu od dve dobre šanse pretvori u gol. Solidan utisak u nastavku ostavio je Ibanjez, demonstriravši da dobra zna da "savija" centaršuteve. A onda je u 87. minutu podigao publiku na noge kada je ispalio projektil iz slobodnog udarca sa 17 metara i uzdrmao stativu.

Crvena zvezda je povela posle prve ozbiljnije akcije. Dugo su crveno-beli razmenjivali pasove, a posle centaršuta Ristića i očajne reakcije defanzivaca Mordovije, Nenadu Gavriću nije bilo teško da sa tri metra pogodi praznu mrežu. Srpski vicešampion je u uvodnoj fazi meča bio nešto boji rival, komande u Zvezdinom manevru bile su u rukama mladog Marka Grujića. Ipak, malobrojna publika sa lupom je pratila svaki kontakt sa loptom stranaca Ibanjeza i Uga Vijeire.

Portugalac je ostavio sasvim solidan utisak, mada nije ušao u izrazitu šansu. U jednoj situaciji je posle dubinske lopte sve odradio fudbalski - preciznije centarforski. Pošto je sačekao dubinski pas i pokušao volejom iz prve. Lopta je otišla visoko preko gola... Sa druge strane Ibanjez nije toliko bio aktivan, imao je par solidnih centaršuteva i to je to.

Mordovija je kako je vreme prolazilo delovala sve bolje. Polako su se približavali golu Manojlovića i zasluženo poentirali u 44.minutu. Vrlo jefitno je odbrana Crvene zvezde ispala, a Sisujev je zahvatio loptu između dva štopera i poravnao rezultat.

Zvezdi se dešava da kompletna postava ispadne iz igre posle nekoliko tačnih pasova suparnika. To više nije slučajnost, pa su gosti posle efektne kontre i realizacije Lucenka došli do prednosti. Prethodno je Ugo Vijera imao šansu da završi akciju koju je sam kreirao. Trener Božović je u nastavku izvršio šest izmena, a publika sa zapada je propratila zvižducima ulazak u igru Džošue Parkera. Na isti način propraćen je svaki njegov dodir sa loptom.

Pored Vijeire i Ibanjeza treba apostrofirati mladog golmana Manojlovića. Talentovani čuvar mreže delovao je sigurno i u 82.minutu odbranio jedanesterac Boberu. Možda nagoveštaj da pored Rajkovića crveno-beli imaju još jedan ozbiljan kapital među stativama.

CRVENA ZVEZDA - MORDOVIJA 1:2 (1:1)
/Gavrić 4 - Sisujev 42, Lutsenko 60/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 1.500
Sudija: Srđan Jovanović

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Kovačević, Grujić, Gavrić, Avramovski, Ristić - Vijeira. Igrali su još: Parker, Mijailović, Rendulić, Ahčin, Jović, Jovović

MORDOVIJA: Čebanu - Rikov, Nakšuev, Gapon, Dudier - Le Talek, Mičel, Vlasov, Sisuev - Ivanov, Lutsenko. Igrali su još: Stevanović, Mikhamtešin, Bobev 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijamordovijaLuis IbanjezDžošua ParkerFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara