"Zvezdini zimski pikovi"
"Zvezdini zimski pikovi"

Zvezda ponovo kupuje po Srbiji: Njegoš je vlažan san, Vukanović pred vratima, napad na Banjicu

Vreme čitanja: 5min | uto. 06.12.16. | 14:12

Na spisku želja su i Pavkov, Mladenović, Maraš, kao i Vukašin Jovanović koji želi da se vrati

Zvezdini zimski pikovi

"Samo da preživimo ova dva kola kako znamo i umemo, pa ćemo valjda da se prestrojimo tokom zime i prelaznog roka".

Izabrane vesti

Poruka ove sadržine titra na usnama navijača Crvene zvezde nakon poslednjih pobeda, ali i vrlo neubedljivih igara u prethodnih mesec dana. Od tima koji je pre 12 meseci postavljao standarde na srpskim terenima i uneo najveću dozu euforije na vrata Marakane u poslednjih 10 godina, ostali su samo ostaci. Zvezdin šampionski sjaj počeo je da se kruni još odlaskom Marka Grujića i Vukašina Jovanovića, kvalitet je nastavio da se osipa i nakon neuspešnih kvalifikacija kada su put inostranstva krenuli Luis Ibanjez i Aleksandar Katai.

Na to su se nadovezali i kadrovski problemi, nejasna situacija sa Ugom Vijeirom koja preti da preraste u ozbiljan požar... Tu su i mnogobrojni igrači sa kratkoročnim ugovorima, pa Crvenu zvezdu u naredna dva prelazna roka očekuje ozbiljan restart sistema. Dubok rez koji ne bi smeo da se odrazi na rezultate i potrebu za još jednom šampionskom titulom. Imalo je rukovodstvo Crvene zvezde dobre,  čak i finansijski prihvatljive razloge, da se tokom prošle pijace usmeri na inostrano tržište. Ludogorec i Sasuolo su otkrili mane brzinske kupovine... Možda zbog toga, a više zbog nevesele finansijske situacije Crvena zvezda će pojačanja u zimskom prelaznom  roku tražiti na domaćoj sceni. A sportski sektor crveno-belih veruje da ima šta da se probere.

Velika želja rukovodstva Crvene zvezde, da ne kažemo vlažan san, je mladi vezista Rada Njegoš Petrović. Jedan od najperspektivnijih srpskih igrača (1999. godište) ima iza sebe impresivnu jesen, ali i nesreću da je u finišu sezone povredio ligamente kolena. Ta vest o njegovom problemu razočarala je i skaute Sasuola, koji ga odavno imaju na radaru, a spekuliše se da rukovodstvo Rada za Petrovića već ima ponudu vrednu 700.000 evra. Vrlo težak, da ne kažemo Sizifovski posao za Crvenu zvezdu, posebno ako se zna da čelnici Rada nisu voljni da igrače direktno prodaju našim najvećim klubovima.

Na Zvezdi je da pokuša da napravi posao, pošto bi dolazak Petrovića (iako je povređen) predstavljao veliki bingo. Vezista Rada je reprezentativni klasić sa Veljkom Nikolićem, Račićem, Adžićem i Romanićem, momcima od kojih se očekuje da za najviše dve godine budu glava, mozak, pluća i kičma Crvene zvezde.

Prema vestima koji  mogu da se čuju oko Marakane čelnici Crvene zvezde nameravaju svim silama da napadnu rukovodstvo Rada. Pomenuti Njegoš Petrović nije jedini Građevinar u fokusu srpskog šampiona. Nije tajna da bi crveno-beli ponovo želeli da opipaju puls kluba sa Banjice kada je u pitanju i štoper mlade reprezentacije Nikola Maraš. Letošnji pregovori nisu urodili plodom, jer se nezavnično može čuti da je Rad tražio 400.000 evra odmah i 20 posto od naredne prodaje. Bez ikakve sumnje: Maraš bi za ovakav defanzivni red Crvene zvezde predstavljao ozbiljno, ali ozbiljno pojačanje. Spisak zanimljivih igrača Rada se tu ne završava. Na Marakani cene kvalitete desnokrilnog veziste Bogdana Mladenovića, rođenog 1996. godine. Kao i Petrović, i Mladenović ima iza sebe solidnu polusezonu i  perspektivniji je od Saše Jovanovića iz Lučana koji je takođe skautiran.

Armin Đerlek

Na platnom spisku Crvena zvezda ima "mali milion" napadača, ali to ne znači da će taj deo tima ostati bez osveženja u naredna dva meseca. Tim pre što je Ugo Vijeira završio epizodu u Crvenoj zvezdi. Centarfor Spartaka Nemanja Milić je već spakovan i on bi već prvog dana prelaznog roka trebalo da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. Baš kao i Srđan Vujaklija iz čačanskog Borca koji je odano kaparisan. Međutim kapitalca bi trebalo da predstavlja Aleksa Vukanović, ubedljivo najbolji igrač kruševačkog Napretka u poslednjih godinu dana. Snažni ofanzivac je kvalitet demonstrirao u sudarima sa Crvenom zvezdom i Partizanom, pored golova isticao se i asistencijama. Jeste gabaritan napadač, ali ima onih koji tvrde da bi kreacijom oplemenio napad Crvene zvezde. Kontakti su odavno uspostavljeni, čeka se konačna reč rukovodstva Napretka.

Dakle, Milić ji Vujaklija su spakovani,  Vukanović je pred vratima, Crvena zvezda ima Orlandića, Sikimića (ugovor do kraja sezone) i Stefana Ilića koji još nije dobio šansu u zvaničnim mečevima... Kada se tome doda i da bi u dogledno vreme šansu morao da dobije najperspektivniji napadač omladinske škole Dejan Joveljić i vrlo, vrlo zanimljivi Lazar Romanić, lako je zaključiti da na Marakani u toj liniji imaju višak radne snage. Tako bar deluje na prvi pogled, ali možda čelnici Crvene zvezde znaju nešto što mi ne znamo. Otuda su crvenom olovkom podvukli još jednog napadača iz Superlige. Reč je o Milanu Pavkovu iz niškog Radničkog.

Prelazni rok je "živ organizam", pa možda Zvezdan Terzić i njegovi najbliži saradnici promene prioritete, ali izvesno je da pored toga što žele da ojačaju tim, nameravaju da napune magacin i perspektivnom robu. Čeka se rasplet oko evropskog talenta top kategorije Armina Đerleka, dok bi Damjan Gojkov mogao da nastavi nisku mladih igrača koji su  iz OFK Beograda prešli u Crvenu zvezdu.

Pominje se i napadač rođen 1999. godine Lazar Nikolić, član mlađe omladinske selecije koji je eksplodirao tokom prethodnih šest meseci. Crvena zvezda je pored domaćeg  tržišta, bacila udicu i na dijasporu. Čitali ste vest o potencijalnom dolasku Nikole Dovedana, momka koji žari i pali austrijskim terenima. Dakle Zvezdu čeka ozbiljna rekonstrukcija, a posao bi mogli da joj olakšaju igrači spremni da dođu na pozajmicu. 

Vukašin Jovanović

Pitanje je kakav bi finansijski interes imala Crvena zvezda ako bi kratkoročno vezala Milana Gajića, pa i Vukašina Jovanovića. A još jedna vest glasi: Zenit će sigurno negde poslati na pozajmicu Vuleta. Zlatni Orlić sa Novog Zelanda je prevazišao igranje u drugom timu kluba iz Sankt Peterburga, a konkurencija u najjačem sastavu je vrlo jaka. Ljudi iz ruskog kluba žele da Jovanović igra u klubu višeg nivoa nego što je drugi tim Zenita. Čeka se i prava sredina, ali je štoper mlade reprezentacije svojim zastupnicima poslao poruku:
"Zvezda mi je prva opcija!"

Nema šta, posle vrelog leta očekuje nas vrela zima u Ljutice Bogdana...

(FOTO: Star Sport, MN press)


tagovi

Vukašin JovanovićSuperligaSrbijaNjegoš PetrovićNikola MarašMilan PavkovFK Crvena zvezdaBogdan MladenovićArmin ĐerlekAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara