""
""

Zvezda odradila posao, Delije se zabavljale stihovima: Nigde nema tako čvrste odbrane, napadači brzi daju golove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.15. | 18:53

Bez sjaja i muke tim Miodraga Božovića savladao OFK Beograd - 4:1

Zvezda je odradila posao! Savršenim rezultatom protiv OFK Beograda crveno-beli su upisali i 13.uzastopnu pobedu, potrudivši se da im u plućima ostane dovoljno kiseonika za naredne, mnogo teže izazove. Za rušenje bledih, jako bledih Romantičara, bila je dovoljna sekvenca „Žogo Bonito“ sredinom drugog poluvremena, kada su Jovanović i Srnić rešili svaku rezultatsku neizvesnost.

Izabrane vesti

Posao lideru Superlige olakšalo je i isključenje Srđe Kneževića u 32. minutu, ali i bez toga teško da bi gosti sa Stare Karaburme došli do pozitivnog rezultata. I u trenucima kada je delovala indolentno, bez igrača koji preuzima rizik, jednostavno se čekao trenutak kada će Crvena zvezda da postigne pogodak. Za Miodraga Božovića više od tri očekivana boda važnije je da je dobio još jednog igrača u rotaciji. Brazilac Matos nije blistao, ali je spakovao dva gola Slavoljubu Srniću. Tek posle toga Zvezda je odigrala i za publiku, bilo je štikli, kao i atraktivnih poteza Uga Vijeire. Dovoljno za zabavu Delija i stihove:
"Golman brani k'o da nije normalan, nigde nema tako čvrste odbrane, napadači brzi daju golove.“

Imala je Crvena zvezda rezultatski deficit protiv Čukaričkog, prošla kroz prave porođajne muke tokom duela sa Borcem iz Čačka, ali nikada ranije nije odigrala poluvreme slabijeg tempa. Od atraktivne igre, kao neizostavnog sastojka trenerske misije Miodraga Grofa Božovića, nije bilo ničega. Ponovili su crveno-beli greh iz Bačke Palanke, nisu išli ka pobedi, nego su čekali da pobeda sama dođe.

Utakmica u Ljutice Bogdana bila je prava jednosmerna ulica. Gledali smo kontinuirane, ali jalove napade domaćina i goste odlučne da odlevaju u pravom defanzivnom rovu. Trener Romantičara Dragoljub Bekvalac uspeo je da naplati neigranje prve vilolne Božovićevog orkestra Aleksandra Kataija i gustom odbranu doprinese blagoj dosadi na najvećem srpskom stadionu.

Gosti su uspevali da u ofsajd zamke hvataju bočne igrače Crvene zvezde, mada je publiku u Ljutice Bogdana čestim podizanjem zastavice iritirao pomoćnik ispod istočne tribine Bojan Stojanović.

Ostavio je Božović na klupi Plavšića, poverenje ukazao Matosu i Ristiću koji su sa teškim bremenom na leđima igrali u grču. Posebno se to odnosi na Brazilca koji se stega oslobodio tek pri kraju prvog poluvremena. Tačnije od trenutka kada je arbitar Filipović isključio Srđu Kneževića koji je otvorenim đonom prvo startovao na Marka Grujića, a potom zbog prigovora dobio crveni karton.

Sa viškom samopouzdanja i manjkom agresije crveno-beli su uspeli da povedu u pravom trenutku. Akcija je krenula od Marka Grujića, usledio je pas ka usamljenom Matosu koji je imao sasvim dovoljno vremena da se namesti i kvaliteno centrira ka "šunjalici" Srniću - 1:0. Bila je to nagrada za bivšeg igrača Čukaričkog koji je bio jedan od retkih u sastavu domaćina čija partija je odisala motivom.

Umorni od konstantnog branjenja Romantičari su brzo podigli ruke u znak predaje. Mladi štoper Vukašin Jovanović je u 60. minutu izneo loptu u stilu Marka Elznera, odigrao dupli pas sa Mihailom Ristićem i zatim lagano prevario Čupića. Na sve to nakalemio se još jedan pogodak Slavoljuba Srnića, koji je stigao do šestog gola u prvenstvu. I Ugo Vijeira je prekinuo golgeterski post koji je tajao šest utakmica i posle prodora i nesebičnosti Luke Jovića prvi put posle 18. septembra je našao put do protivničke mreže. Na kraju su Romantičari stigli do počasnog pogotka u 90. minutu preko Simića

CRVENA ZVEZDA - OFK BEOGRAD 4:1 (1:0)
/Srnić 45, 64, Jovanović 60, Vijeira 82 - Simić 90/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Dejan Filipović (Beograd)
Žuti kartoni: Andrić, Knežević, Savić (OFK Beograd)
Crveni karton: Knežević (OFK Beograd) u 30. minutu

C. ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić – Matos (od 79. Sikimić), Ristić (od 66. Jović), Srnić (od 84. Plavšić) - Vijeira.

OFK BEOGRAD (4-2-3-1): Čupić - Radovanović, Savić, Knežević, Ignjatijević - Cuckić, Damjanović – Jovanović (od 72. Dimitrov), Sjepanović (od 68. Pejović), Simić – Andrić (od 40. Gojkov).

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vukašin JovanovićUgo VijeiraSuperligaSrbijaSlavoljub SrnićOFK BeogradLuka JovićFK Crvena zvezdaBruno Matos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara