"Demarkus Nelson i Raško Katić"
"Demarkus Nelson i Raško Katić"

ZVEZDA NASTAVILA NIZ: Katić i Nelson poveli šumadijsko kolo usred Jezera!

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.05.13. | 20:06

Košarkaši Radničkog upisali su i šesti ovosezonski poraz u Superligi Srbije i tako svoje šanse da se nađu u plej-ofu i ABA ligi naredne sezone sveli na nivo minimalni, teoretski nivo - 72:66

Demarkus Nelson i Raško KatićJednostavno je – kada Raško Katić i Demarkus Nelson zaigraju u punoj snazi, niko, pa ni Radnički, ne može da zaustavi Crvenu zvezdu. Iako je još jedan susret ova dva tima bio više nego neizvestan, Beograđani su upisali još jedan, veoma važan trijumf u kragujevačkoj hali Jezero čime su nastavili poteru za Megom i Partizanom, a sudbina ekipe Miroslava Nikolića po pitanju ulaska u plej-of i plasmana u ABA ligu naredne sezone ostaje neizvesna, s obzirom da je upisan i šesti poraz, iako je domaćin bio nadomak senzacionalne pobede posle preokreta - 72:66.

----------------------------------------------------------------------------------

Izabrane vesti

 

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 66:72 (18:14, 15:22, 16:23, 17:13)

Dvorana: Jezero

Gledalaca: 2.000
Sudije: Belošević, Jevtović, Čukailović

Radnički Kragujevac: Miljenović, Sinovec 9, Ćapin 13, Milosavljević, Jović, Borisov 10, Dimić, Nikolić 17, Krstović, Mijatović 5, Vajt 11, Vuksanović 1

Crvena zvezda Telekom: Đokić, Subotić 11 (5sk), Rakočević 12 (6sk), Mitrović, Lazić 3, Simonović 3, Milovanović, Savović 4, Katić 16 (6sk), Radivojević, Nelson 20 (5/5 za dva, 3/4 za tri), Skot 3

----------------------------------------------------------------------------------

U prvih 20 minuta igrala se košarka u nizovima, kao što je bilo u susretu ova dva tima u Laktašima. Zvezda je bolje otvorila meč i povela sa 9:3, iako su se domaći navijači svojski trudili da pomrse račune velikom rivalu.

Radnički je mini-serijom 5:0 stigao do rezultata 9:8, međutim, usledilo je pet vezanih poena Bojana Subotića, koji je doneo novu prednost svom timu. Ipak, Kragujevčani su se brzo probudili i odgovorili serijom 8:0, zahvaljujući boljim skokom (10:4) u odnosu na crveno-bele, koji su preko Nelsona i Rakočevića odgovorili novom serijom 8:0. Do kraja prvog poluvremena nastala je prava jurnjava na obe strane, a očajnim šutem sa linije slobodnih bacanja (3/11) gosti su ispustili priliku da na veliki odmor odu sa osetnijom prednošću. Ovako, rezultat posle 20 minuta bio je 36:33 za tim Dejana Radonjića, najviše zahvaljujući veoma raspoloženom Nelsonu, koji je pred sam kraj deonice ubacio dve vezane trojke i šut posle ulaza.

U trećoj četvrtini zaigrao je tandem KatićNelson, koji je poveo svoj tim do prve dvocifrene prednosti i prilike da se uđe u nešto mirniju završnicu utakmice. Iskusni centar je bukvalno pogađao sve što je zamislio i vezao osam poena, a nisu izostali ni poeni američkog plejmejkera, koji je očigledno imao poseban pik da potpuno potopi kragujevački tim. Na drugoj strani najraspoloženiji za igru bio je bivši Zvezdin igrač, Uroš Nikolić, koji je svim silama vukao svoj tim napred, dok su mnogo falili poeni Terika Vajta, koji je za dva poena bio nepogrešiv, ali je u tim trenucima imao 0/4 za tri. Takođe, Aleksandar Ćapin je maksimalno bio isključen iz napadačkih akcija domaćina, što je provereni recept za uspeh još od utakmice koju su ova dva tima odigrala u Kupu Koraća. U poslednju četvrtinu Zvezda je imala prednost od deset poena razlike (59:49).

Već na samom početku četvrte deonice Mijatović je trojkom smanjio prednost na sedam razlike, a onda je usledio prazan hod jedne i druge ekipe koji je trajao skoro pet minuta. Ipak, usledila su četiri pogođena bacanja Ćapina, ali i poeni Katića i Nelsona, koji su crveno-bele održavali na pet do sedam poena prednosti. Domaćin je u poslednjih tri-četiri minuta rešio da uhvati poslednji voz i pokuša da napravi preokret sličan onom koji je Zvezda imala u Laktašima na Fajnal foru. Vajt je ubacio tri bacanja, a potom je i Uroš Nikolić ubacio koš uz faul, ali i dodatno bacanje, čime je razlika smanjena na samo četiri poena (66:62).

Iako je tokom većeg dela susreta bio u senci Katića i Nelsona, Rakočević je reagovao onda kad je to bilo najpotrebnije i posle tajm-auta sa poludistance ubacio svoj deseti poen u meču, da bi potom i odbranio svoj koš, a Kragujevčani su u poslednjih minut i 20 sekundi bili u veoma nezgodnom položaju.

Posle tajm-auta, ekipa Miroslava Nikolića imala je zamisao koja je odmah na startu pala u vodu, pošto je prilikom izvođenja auta odmah izgubila loptu, da bi i Boris Savović, koji se vratio u tim posle pauze zbog povrede, poklonio napad protivniku.

Domaćin je uspeo da se vrati u igru u poslednjem minutu sa dva vezana poena posle katastrofalnih greški bekova gostiju, a rezultat u poslednjih 22 sekunde bio je 68:66. Ipak, Savović se iskupio za izgubljenu loptu nekoliko trenutaka ranije sa dva pogođena bacanja, čime je prednost ponovo bila na “koti četiri“. U samom finišu Radnički je izgubio loptu koju je pokupio Rakočević i tako doneo osmu pobedu svom timu - 72:66.

 

MEGA DOMINANTNO PROTIV METALCA

U prvom meču večeri Mega Vizura je bila ubedljiva protiv Metalca i slavila sa 22 poena razlike. U pobedničkom sastavu ponovo su bili najefikasniji Boban Marjanović sa 26 i Novica Veličković sa 20 poena. Mega sada ima skor od devet pobeda i dva poraza.

---------------------------------------------------------------------

Mega Vizura-Metalac 90:68 ( 22:24, 28:7, 22:18, 18:19)

Gledalaca: 700
Sudije : Jovčić, Glišić, Sedlar

Mega Vizura: Reljić, Krstić 10, Dangubić 4, Drča 10, Avramović 5, Micić 4, Luković, Veličković 20, Cakić5, Bojić 4, Marjanović 26.

Me​talac: Dašić 8, Kruščić, Mitrović, Đukanović 12, Bakić 24, Marojević, Dedijer, Tomašević 2, Živanović, Balmazović 9, Dujković 1, Vraneš 12.

---------------------------------------------------------------------

Do kraja Superlige Mega Vizura će odigrati još tri utakmice od kojih će dueli sa Zvezdom i Vojvodinom direktno odlučivati o konačnom plasmanu. 

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićDemarkus NelsonIgor RakočevićKošarkaška SuperligaMiroslav NikolićRadnički NišRaško KatićSrbijaUroš Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara