""
""

Zvezda iskalila sav bes i deklasirala Slobodu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.13. | 20:40

Furioznom igrom u drugom poluvremenu izabranici Dejana Radonjića razmontirali su nemoćne Užičane, koji su tokom prvih 20 minuta bili potpuno ravnopravan protivnik – 85:51

U susretu Crvene zvezde i užičke Slobode videli su dva potpuno različita lica tima sa Malog Kalemegdana. U prvom poluvremenu izabranici Dejana Radonjića utopili su se u sivilo igara iz prethodnog perioda, dok su u drugih 20 minuta crveno-beli rasturili nemoćnog protivnika i tako najavili bolje dane pred kraj sezone - 85:51.

------------------------------------------------------------------------------------------

Izabrane vesti

 

CRVENA ZVEZDA TELEKOM – SLOBODA UŽICE 85:51 (20:16, 17:19, 30:8, 18:8)

Crvena zvezda Telekom: Đokić, Cvetković 7, Subotić 17, Rakočević 11, Mitrović 3, Lazić 8, Simonović 7, Milovanović 4, Katić 10, Smiljanić, Nelson 12, Skot 6

Sloboda Užice: Arnautović 6, Anđić 12, Ljubojević 3, Kutlešić 5, Stevović 2, Ćosović 6, Vučićević 2, Jevtović 4, Obrenović 7, Diković 4

------------------------------------------------------------------------------------------

U prvih 20 minuta viđena je igra sa dosta oscilacija na obe strane, uz veliku dozu agresivnosti u odbrani, ali i dosta izgubljenih lopti.

Zvezda je bolje otvorila meč, povela sa 7:2 preko Subotića i Nelsona, ali su gosti zaigrali dosta bolje u nastavku, oslobodili se pritiska i potpuno se vratili u meč. Tim sa Malog Kalemegdana je uspevao na momente da se rezultatski malo odlepi, ali su Užičani u stopu pratili domaćina i preko Obrenovića i Arnautovića uvek bili na poen ili dva od protivnika.

Početkom druge četvrtine gosti su čak i poveli (22:20), ali su Rakočević, Subotić i Lazić vukli svoje saigrače napred i nisu dozvoljavali da se igrači Slobode previše razigraju i naprave iznenađenje. Polovinom deonice puleni Dejana Radonjića napravili su seriju 9:0 i poveli rezultatom 31:23, međutim, u narednim minutima došlo je do potpunog pada u igri, što su Užičani iskoristili, i na veliki odmor otišlo se kod rezultata 37:35 u korist crveno-belih.

Drugo poluvreme donelo je potpuno neku drugu sliku na parketu hale Pionir. Crvena zvezda je zaigrala mnogo bolje, kako u odbrani, tako i u napadu, a serijom 17:0 potpuno slomili otpor tvrdoglavih gostiju i definitivno rešili pitanje pobednika. Crveno-beli su potpuno dominirali na parketu, a ekipu su vodili Subotić, Katić i Rakočević, dok su gosti stali na samo osam postignutih poena – 67:43.

U poslednjoj deonici rezultat je lagano rastao, Zvezda je rutinski sačuvala prednost, a odličnom igrom u odbrani ponovo su dozvolili gostima da postignu samo osam poena, zbog čega je razlika na kraju bila ogromna – čak 34 poena – 85:51. Domaćin je iskoristio veliki broj izgubljenih lopti gostiju (čak 25) i u meču u kojem nisu igrali Boris Savović (dobio odmor), Predrag Samardžiski i Vuk Radivojević (povreda leve ruke) napravio dobar rezultat pred nastavak sezone.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Bojan SubotićBoris SavovićFK Crvena zvezdaIgor RakočevićKošarkaška SuperligaMajkl Skotsloboda užiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara