""
""

Zvezda dovodi štopera reprezentacije Švedske Niklasa Bakmana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.01.13. | 19:53

Posle veziste iz Hondurasa Luisa Garida, na Marakanu stiže i štoper švedskog AIK Niklas Bakman koji je letos bio na ivici prelaska u Dinamo iz Zagreba, a želeo ga je i PSV Ajndhoven


Posle veziste iz Hondurasa, na Marakanu stiže i štoper iz Švedske, kako saznaje MOZZART Sport! Takođe reprezentativac svoje zemlje! Reč je o Niklasu Bakmanu (24), članu jednog od najvećih švedskih kubova – AIK iz Solne. Na ovom poslu rađeno je prethodnih mesec dana i postignut je načelan sporazum da Šveđanin obuče Zvezdin dres. Prošlog januara je produžio ugovor sa AIK do decembra 2014. godine, ali sportski direktor Zoran Stojadinović je uspeo da ga ubedi da dođe na jednogodišnju pozajmicu, posle koje će Zvezda odlučiti da li će ga otkupiti. Pozajmica ne bi koštala ništa, a Zvezda bi Šveđaninu plaćala samo platu, koja bi bila na nivou srednje plaćenih igrača na Marakani. 

Izabrane vesti

Prema navodima medija iz Švedske, Bakman je prošlu sezonu odigrao na visokom nivou u konkurenciji švedskih reprezentativnih štopera Karlsona, Miloševića i Majstorovića. I sam je povremeni član švedskog nacionalnog tima za koji je upisao tri meča. Zanimljivo je da se za Bakmana letos interesovao i zagrebački Dinamo, a švedski mediji spekulišu da postoji još zainteresovanih timova koji bi za štopera platili obeštećenje od oko pet miliona evra, među kojima je i PSV Ajndhoven.

Bakman je letos bio na korak od potpisa ugovor sa Zagrepčanima, ali je posle teške povrede Milioševića i Majstorovića klub odlučio da ga zadrži. Bakman je od tada sa Karlsonom stvorio respektabilan štoperski tandem.
„Istina je, bio sam blizu prelaska u Dinamo, ali se Aleks povredio i ja sam kao igrač shvatio u kakvoj je situaciji moj klub i ostao sam u njemu“, rekao je nedavno Bakman.

Inače, u poslednje dve sezone švedskog šampionata AIK je primio najmanje golova od svih timova, što govori o igri defanzivne linije u kojoj je bio Bakman

(FOTO: www.aik.se)


tagovi

FK Crvena zvezdaNiklas BakmanPanatinaikosSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara