"Delije odale poštu Ivkoviću na meču protiv Galatasatraja"
"Delije odale poštu Ivkoviću na meču protiv Galatasatraja"

Zvezda domaćin Evroliginog turnira Marko Ivković

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.02.15. | 15:10

Košarkaški klub Crvena zvezda od 27. februara do 1. marta ugostiće Evroligin kvalifikacioni turnir za juniore

Delije odale poštu Ivkoviću na meču protiv GalatasatrajaOsmi put uzastopno Beograd će okupiti talentovane košarkaše, a na inicijativu Zvezde, turnir je poneo ime "Marko Ivković" u znak sećanja na navijača crveno-belih koji je ubijen u Istanbulu uoči meča protiv Galatasaraja 21. novembra prošle godine.

Utakmice će biti odigrane u dvoranama Basket siti i Basket lend na Čukaričkoj padini. U grupi A takmičiće se Crvena zvezda, Mega Leks, berlinska Alba i danski Vaerlos.  U grupi B smešteni su Partizan, Zemun, košarkaška akademija iz Španije Kanarias i Umana Rejer iz Venecije.

Izabrane vesti

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće u polufinalu takmičenja, a pobednik turnira izboriće vizu za fajnal - ejt u Madridu.

"Veliko nam je zadovoljstvo što Evroliga prepoznaje šta mi ovde radimo i što se trudimo da svake sezone turnir bude na višem nivou. Mogu slobodno da konstatujem da je pred nama košarkaški praznik i ovim putem pozivam sve ljubitelje košarke da pogledaju ono najbolje što srpska juniorska košarka trenutno ima", rekao je direktor crveno-belih Davor Ristović za klupski sajt.

Organizaciju turnira pomogao je Gradski sekretarijat za omladinu i Košarkaški savez Beograda. Završni turnir najboljih juniorskih ekipa Evrope održaće se od 15. do 17. maja u Madridu.


tagovi

SrbijaFK PartizanMarko IvkovićEvropaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara