""
""

Zvezda bez Ibanjeza, Donalda i Grujića pred derbi: Sledi nešto potpuno novo...

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.16. | 14:26

Trojica nosilaca igre neće na megdan poslednjem timu koji je savladao Crvenu zvezdu

Još dva koraka nedostaju Crvenoj zvezdi da i matematički overi šampionski pehar koji je sa obe ruke prigrlila još tokom dominantnog prvog dela sezone. Crveno-beli su na proleće nastavili da preskaču prepreke u Superligi, ali u poslednje vreme to rade sve teže i teže. Što nije dobar signal pred paktično jedinu bitnu utakmicu do kraja sezone - večiti derbi.

Izabrane vesti

U Novom Sadu je prekinuta trijumfalna serija i izgubljena šansa da se napadne rekord Benfike. Posle toga je došao megdan sa Radom na Marakani u kojem su crveno-beli izvojevali pobedu na mišiće, a mogli su skupo da plate greške štoperskog tandem Luković - Edson.

Dugo je Zvezda porađala pobedu protiv Građevinara i na kraju je muke prekratio onaj od koga se to nije očekivalo - Mičel Donald. Holanđaninu postizanje golova nije posao, ali je protiv Rada pokazao da može da odigra i tu ulogu. Dao je jedini gol na meču. Na desetu asistenciju u sezoni Luisa Ibanjeza.

Međutim, Zvezda je platila cenu pobede nad Radom, pa će u sledećem kolu biti lišena usluga dvojice najzaslužnijih za pobedu nad Radom. Mičel Donald i Lučo Ibanjez su zaradili žute kartone koji su ih otpisali iz konkurencije za duel narednog kola protiv Borca u Čačku. Poslednje ekipe koja je savladala crveno-bele kada ih je u Kupu Srbije deklasirala na Marakani sa neverovatnih 5:1.

Donald i  Ibanjez su se do sada pokazali nezamenjivima i bili među nosiocima Zvezdine igre. Ibanjez je najbolji asistent u ekipi i treći strelac sa devet golova što je fenomenalan skor za defanzivca. To dovoljno govori o uticaju na igru... Donald je u jesenjem delu sezone predstavljao pluća Zvezdinog tima, dok je u drugom delu igrao u tandemu sa Le Talekom i dobio je nešto ofanzivniju i rasterećeniju ulogu.

Prirodna zamena za Ibanjeza je veteran Dušan Anđelković koji je poslednji meč odigrao još u septembru prošle godine na gostovanju Jagodini. Od tada je utakmice pratio sa klupe, a nije dobijao šansu čak ni kada je Ibanjez bio povređen već je na pozivciji levog beka prinudno igrao Mihajlo Ristić.

Ipak, zbog suspenzije Donalda, Ristić je sada potrebniji u veznom redu, pa bi Anđelković konačno mogao da dobije šansu da zaigra. Mladi reprezentativac bi trebalo da zauzme Donaldovu poziciju u manevru, ispred Le Taleka.

Pored suspenzija Donalda i Ibanjeza, problem za Crvenu zvezdu pred gostovanje u Čačku je i Marko Grujić.  Zbog povrede leđa nije igrao na prethodna tri meča, a najverovatnije će propustiti i meč sa Čačanima kako bi bio potpuno spreman za prvo kolo plej-of dela šampionata. Kada Zvezda najverovatnije dočekuje Partizan na Marakani. Grujićevu poziciju ofanzivnog veziste mogu da pokriju Plavšić i novajlija Babunski. Atomski mrav bi čak mogao i da zameni pozicije sa Kataijem i zaigra po strani dok bi Katai igrao na mestu koje je pokrivao u dobrom delu jesenjeg dela sezone. U slučaju da Ristić opet zaigra levog beka, rastu šanse Babunskom da se opet nađe u prvoj postavi.

Koju god kombinaciju Crvena zvezda da izvede na megdan Čačanima, biće to prvi put u sezoni da će taj tim zaigrati zajedno u startnih 11. Poslednji put kada je Zvezda eksprimentisala protiv Čačana sa Mbođom i bez Kataija, Grujića i Uga Vijere se nije završio slavno. 


tagovi

SuperligaSrđan PlavšićSrbijaMihailo RistićMičel DonaldMarko GrujićLuis IbanjezDavid BabunskiFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara