""
""

ANALIZZA Crvene zvezde: Crveno-beli živi od Lazovićevog šumadijskog plesa, deca i debitanti moraju da pokažu zube

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.04.15. | 09:54

Redakcija MOZZART Sporta se potrudila da pronikne u mane i vrline večitih rivala pred 148. derbi na stadionu Rajko Mitić

Rasplet ili novi zaplet? Sve je jasno uoči večerašnjeg 148.večitog derbija. Crno-bele bi pozitivan rezultat (uključujući tu i remi) doveo na pola koraka od nove titule šampiona Srbije. Sa druge strane crveno-beli nemaju mnogo izbora – samo pobeda ih ostavlja u „životu“, pruža mogućnost da se nadaju preokretu u finišu prvenstva.

Svi apostrofiraju veliko iskustvo Partizan, ali mnogi smatraju da bismo večeras na stadionu Rajko Mitić mogli da gledamo krštenje Zvezdine mladosti.

Izabrane vesti

Redakcija MOZZART Sporta pokušala je da pronikne u prednosti i mane topčiderskih rivala, u koje se jedni uzdaju, a drugi zaziru.

Ostalo je samo da vidimo – ko ima jači ili manje slab tim.

NAJJAČA KARIKA – Darko Lazović

Od dana kada je debitovao u večitom derbiju Darko Lazović je oscilirao u mečevima svih mečeva. Imao je vanserijska ostvarenja, ali bilo je i derbija kada ga, jednostavno, nije bilo na terenu. Ma, ko šta mislio o njemu vihorni Čačanin je igrač koji pravi razliku na terenima širom Srbije. Ukoliko bude ustao na pravu nogu kompletna odbrana Partizana predvođena Vladimirom Volkovom mogla bi da pošteno propati. Ovo će Lazoviću biti oproštajni meč protiv Partizanom. U fudbalu, kao i u životu, poslednji učinak je najjači. Otuda će imati poseban motiv da bude vesnik nove Zvezdine titule

AHILOVA PETA – neiskustvo prve postave

Postoje ta neka nepisana pravila za derbi mečeve. Jedno od njih je da strast beogradskog derbija ne mogu da osete stranci, te da je debitantima potreban period inicijacije. Zvezdina deca su jesenas imala vatreno krštenje, ali Nenad Lalatović će u kičmi tima imati sve same tinejdžere. Počev od golmana Rajkovića, štopera Vukašina Jovanovića, veziste Ristića (čiji nastup u startnoj postavi je pod znakom pitanja), te napadača Luke Jovića. Tu su i debitanti Parker, Jovanović, Cvetković... Prilično delikatan zadatak za Nenada Lalatovića, koji je sam apostrofirao da Saša Ilić ima više derbija od kompletne Zvezdine postave.

FAKTOR IZNENAĐENJA – Saša Stojanović

Kada je neko rođen u Pasi Poljani pretpostavka je da drži fudbal u malom prstu (razume se zbog Dragana Stojkovića Piksija prim.aut). Uostalom bivši kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaša popularnog Cakija naziva doktorom fudbala. Odlazak u PSV, još u tinejdžerskom dobu, koštao ga je bolje karijere, ali je Stojanović plemenit fudbaler uvek u stanju da napadačima doturi loptu u prostor „ispod zemlje“. Nije imao konkretan učinak, ali je u prethodnim mečevima donosio balans u Zvezdinu igru. Ima dovoljno kvaliteta da „otme“ slavu kolegama po mestu u timu Stefanu Baboviću  i Saši Iliću. Jedan od onih koji nisu medijski eksponirani, ali  sposoban da postane junak derbija.

TRENERSKI PEČAT – Nenad Lalatović

Svaka sezona stara priča kada se povede reč o Zvezdinim trenerima u derbiju. Prethodnik Slaviša Stojanović spasao se giljotine trijumfom u derbiju na Marakani kada je imao minus četiri. Nekadašnji štoper večeras će polagati popravni ispit. Na prvom je pao. Nema mnogo prostora Lalatović za taktičko manevrisanje, ali moraće da stiša prenaglašeni temprament. Uostalom najavljujući derbi Lalatović je poručio da njegovi momci moraju da uđu hladne glave u meč. Morao bi prvi da sledi takav primer, jer velika nervoza mogla bi crveno-bele da odvede na slepi kolosek. Još jednu šansu Lalatović neće imati.

ANALIZZU MOZZART Sporta o vrlinama i manama Partizana možete da pročitate OVDE

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaNenad LalatovićLuka JovićEvropaDarko LazovićFK Crvena zvezda148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara