""
""

Zvanično: Peto pojačanje Sevilje je i najskuplje! Navijači će uživati u potezima najboljeg driblera Serije A (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.07.16. | 17:26

Španski klub zvanično potvrdio dolazak sjajnog Argentinca

Još jedna transfer sapunica je gotova, Franko Vaskez je novi član Sevilje!

Izabrane vesti

Višenedeljni pregovori su urodili plodom, Sevilja je dobila jednog od najboljih ofanzivnih vezista Serije A. Palermo će na ime obeštećenje inkasirati 15.000.000 evra od osvajača Lige Evrope. Daleko manje od onih 25.000.000 evra koje je na početku prelaznog roka tražio Palermov gazda Mauricio Zamparini.

Vaskeza su tražili Milan i Totenhem, ali Zamparini je insistirao na pomenutoj sumi. Na kraju su Rosoneri i Sparsi ohladili interes, u igri je ostala samo Sevilja i Palermov patron je morao da pristane na popust.

Argentinac je juče napustio pripreme Palerma i već jutros se priključio novim saigračima pošto je potpisao petogodišnji ugovor. Dolazi kao velika želja novog trenera i zemljaka Horhea Sampaolija koji ga poznaje još iz vremena dok je Vaskez igrao u Argentini.

Momak sa nadimkom Mudo (u prevodu Mutavi) je veliko pojačanje za Andalužane. U prethodne dve sezone je bio igrač sa najviše uspešnih driblinga u Seriji A. Prema precinzim statističkim merenjima, Vaskez je u prethodne dve sezone imao 252 uspešna driblinga (po 126 u obe sezone) u italijanskom prvenstvu. Postigao je 18 golova, upisao 17 asistencija, saigračima napravio 122 šanse za gol i bio jedan od najboljih igrača Serije A.

Zbog defanzivnih karakteristika Palermove igre, nije mogao da zablista punim sjajem i prikaže sav kvalitet ali se pamte njegove partije protiv Intera, Milana, Sasuola... Palermo ga je u leto 2011. godine platio Belgranu 4.500.000 evra kao zamenu za Havijera Pastroea, a Sicilijance je zvanično pojačao šest meseci kasnije. U prvih šest meseci se nije najbolje snašao i sledeće sezone se preselio na pozajmicu u Rajo Valjekano. Vratio se na Siciliju posle godinu dana i pomogao Palermu da se vrati u Seriju A, a sezona 201/15 je bila najbolja u karijeri kada je završio kao prvi asistent lige i bio fenomenalan u tandemu sa Dibalom. Zamparini je dobio da ga proda prošlog leta, ali ovog leta je morao pošto je igrač insistirao na transferu.

Pored Milan i Totenhema, interes su pokazivali i Roma, Sautempton, Kristal Palas, Stouk ali je Sevilja bila najbolja opcija za Argentinca koji je pre godinu dana debitovao za italijansku reprezentaciju. Transfer iznosi 15.000.000 evra od čega 2.100.000 evra ide Vaskezovom bivšem klubu Belgranu. Ukoliko ofanzivni vezista bude igrao dobro i ostvario bonuse, transfer bi mogao da naraste na celih 20.000.000 evra.

On je peto pojačanje Sevilje ovog leta. Prvo je kupljen Pablo Sarabija iz Hetafe za 1.000.000 evra, potom je došao Hiroši Kijotake iz Hanovera za 6.500.000 evra, da bi za 13.000.000 evra Sevilja kupila i Hoakina Koreu iz Sampdorije. Od Atletika je 2.000.000 evra pozajmljen Matijas Kraneviter.

Međutim, Vaskezov dolazak nije kraj prelaznog roka za Andalužane. Španski klub radi i na dovođenju brazilskog ofanzivca Gansa iz Sao Paula. Pregovori traju danima i teški su pošto 68 odsto prava na igrača pripada jednom investicionom fonu, a ostatak Sao Paulu. Seviljina ponuda teška 9.500.000 evra je prihvaćena od strane brazilskog kluba, ali je problem kako će novac biti podeljen. Sao Paulo insistira da mu pripadne pola miliona evra, a na pomolu je dogovor prema kojem bi fond i klub dobili po 4.500.000 evra, a preostalih 500.000 bi otišlo Gansu. Fond bi pristao na taj ustupak ako bi mu Sevilja garantovala 20 odsto od narednog Gansovog transfera. Takođe, ostaje još da se dogovore igrač i španski klub oko dužine ugovora. Sevilja nudi saradnju na četiri sezone, Ganso insistira na pet. Međutim, to bi trebalo lako da se reši.

Sledeća promocija koja se očekuje na Sančez Pishuanu je Ganso. A potom možda i Džonatan Kaleri iz Sao Paula sa kojim je Sevilja takođe u pregovorima. Ako ostvare sve planove, Andalužani će naredne sezone imati paklen tim što se ofanzivnog dela tiče.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaSerija APrimeraPalermoletnji prelazni rok 2016ItalijaGansoFranko VaskezEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara