""
""

Zvanično: Liverpul dobio i peto pojačanje! Ko je Klopov adut sa Baltika kojim je sve iznenadio?

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.16. | 13:33

Potpisao štoper

Posle Marka Grujića i Žoela Matipa koji su kaparisani još zimus, te Sadija Manea i Lorisa Karijusa koji su kupljeni ovog leta, Liverpul je dobio i peto pojačanje. Novi član slavnog kluba sa Enfilda je Ragnar Klavan. Estonski štoper je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Redsima.

Izabrane vesti

Samo interesovanje Liverpula za Klavana je bila prilična senzacija, jer nije reč o poznatom fudbalskom imenu. Međutim, za ljubitelje Bundeslige ovaj momak nije anonimus. Ima 30 godina i na Enfild roud dolazi kao kapiten Augzburga u kojem je pružao vrlo dobre partije prethodnih sezona. One su bile i preporuka Jirgenu Klopu da ga uzme. Prethodne sezone je bio peti u Bundesligi po broju izbijenih lopti iz svog kaznenog prostora. Zanimljivo je da je četvrti bio Matip u Šalkeu, pre nego što je prešao u Liverpul.

Estonac je jutros prošao lekarske preglede i parafirao saradnju na tri sezone. Augzburgu je pripalo 5.000.000 evra na ime obeštećenja. Interesantno je da je prethodne sezone igrao sa Augzburgom protiv Liverpula u Ligi Evrope.

Klavan je levonogi štoper koji će dobro doći Jirgenu Klopu da popuni rupe u odbrani. Škrtel i Ture su otišli, Ilori ide sa Portugalcima na Olimpijske igre, Gomez i Sako su povređeni, tako da su Matip i Lovren jedini štoperi na koje je Klop mogao da računa u predsezoni. Klavan bi trebalo da uskače kada se otvori mesto u timu. Visok je 187 centimetara, dobar je u skoku i priličlno siguran sa loptom u nogama.

Pre Augzrburga je igrao u holandskim klubovima Heraklesu i AZ Alkmaru gde je kod Van Gala bio jedan od zaslužnijih za osvajanje titule. Interesantno je da kao tinejdžer nije prošao probu u Sanderlendu. Kapiten je estonske reprezentacije i tri puta je biran za fudbalera godine u toj zemlji.
„Zaista sam počastvovan što sam pojačao ovakav klub. San mi je bio da zaigram u Premijer ligi. Ovo je najbolje prvenstvo u Evropi sa mnogo sjajnih igrača. Ovo je kolevka fudbala“, rekao je Klavan na zvaničnoj promociji. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ragnar KlavanPremijer ligaNemackaLiverpulletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara