""
""

Zvanično: Forsberg je najplaćeniji fudbaler Lajpciga!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 16:29

Sjajni Šveđanin produžio ugovor sa senzacijom iz Bundeslige do leta 2022. godine

Kontroverzni novajlija u Bundesligi RB Lajpcig učinio je danas još jedan odlučan korak u pokušaju da se ustali kao stabilan klub. Crveni bikovi sa istoka Nemačke produžili su danas za još godinu dana ugovor sa jednim od najboljih fudbalera ovog tima Šveđaninom Emilom Forsbergom koji se obavezao da će ostati do juna 2022. godine.

Izabrane vesti

Reprezentativac Švedske je u dosdašnjem toku Bundeslige postigao pet golova i zabeležio devet asistencija, a prethodna tri meča proveo je van terena zbog suspenzije posle isključenja na derbiju jeseni u Minhenu krajem decembra.

Njegov dosadašnji ugovor sa Lajpcigom isticao je u leto 2021. godine, a ovim produženjem čelnici Red Bula želeli su da pokažu da dugoročno računaju na ofanzivnog vezistu koji je dobrim partijama privukao pažnju evropskih velikana, pre svih Bajerna i Liverpula.

Novim ugovorom sjajni Šveđanin će dobiti i godišnju platu od 3.000.000 evra, koliko iznosi najveća zarada koju jedan fudbaler Lajpciga može da dobije, a propisana je klupskim seleri kepom.

Prvi operativac Lajpciga Ralf Rangnik oduševljen je ovim potezom.
“Emil je apsolutno jedan od naših najboljih igrača i ljubimac publike u Lajpcigu. Igra izvanrednu sezonu u Bundesligi, oseća se lepo i u klubu i u gradu. Produženje ugovora još jednom pokazuje da smo kao klub zauzeli jasnu putanju i pokazuje u kom smeru želimo da se krećemo u godinama koje dolaze”, istakao je Rangnik.

Emil Forsberg je zadovoljan.
“Oduševljen sam što sam produžio ugovor za još godinu dana. Osećam da je to ispravno, da me cene u Lajpcigu i želim da postignem puno toga sa ovim klubom u godinama koje slede. Klub je ambiciozan i ima ogroman potencijal, a ja želim da doprinesem njegovom napretku u budućnosti”, poručio je Forsberg.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Emil ForsbergEvropaNemackanovi ugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara