""
""

ZVANIČNO: Đakerini! Završen i Santon

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.16. | 16:33

Napoli za 6.500.000 evra doveo dvojicu Italijana

Posle Empolijevog štopera Tonelija, Napoli je danas i zavnično potvrdio dolazak drugog pojačanja ovog leta, a završen je posao i oko trećeg!

Izabrane vesti

Nakon što je prošao lekarske preglede, novi član Napolitanaca je postao Emanuele Đakerini. Ofanzivni vezista je potpisao trogodišnji ugovor sa Napolijem. Italijanski klub je platio Sanderlendu 1.500.000 evra za reprezentativca Azura. Podsetimo, Sanderlend je pre tri godine doveo Đakerinija iz Juventusa za 7.500.000 evra, a Juve ga je dve godine ranije platio Ćezeni 7.250.000 evropskih novčanica.

Đakerini je u Juve došao kao izričita želja Antonija Kontea i bio je njegov verni vojnik posle sjajne sezone u Ćezeni. Ipak, u poslednjoj Konteovoj sezoni je prodat Crnim mačkama gde nikada nije ponovio partije iz Serije A i prošlog leta je pozajmljen Bolonji. Karijeru mu je oživeo Konte u reprezentaciji Italiji gde je Đakerini bio jedan od zapaženijih članova na prethodnom EP. Zahvaljujući tim partijama je opet došao na radar većih klubova, a Sanderlend je jedva čekao da ga se reši. Imao je ponude Torina, Fiorentine i Napolija i na kraju je izabrao selidbu na San Paolo. Zbog koje je žrtvovao i smanjenje plate. U Sanderlendu je zarađivao 2.000.000 evra godišnje, dok će u Napoliju imati platu od 1.500.000 evra po sezoni.

Uskoro se u Napulju očekuje i promocija trećeg pojačanja. Vicešampion Italije je jutros ugovorio sve detalje transfera Davidea Santona. Univerzalni defanzivac po drugi put u karijeri napušta Inter. Iako je imao ponude Kristal Palasa i Sanderlenda, odlučio se za Napoli koji će Nerazurima platiti 6.000.000 evra na ime obeštećenja. Santon sleduje petogodišnji ugovor vredan 1.000.000 evra po sezoni.

(FOTO: SSC Napoli)


tagovi

Serija ASanderlendPremijer ligaNapoliletnji prelazni rok 2016ItalijaInterEvropaEngleskaEmanuele ĐakeriniDavide Santon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara