Zubizareta brani srpsko-hrvatski tandem od 31.000.000 evra: Oni su naš zalog za budućnost

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.10.18. | 17:24

Direktor Marselja stao u zaštitu mladih fudbalera

S velikim ambicijama i ulaganjima Marselj je ušao transfer pijacu minulog leta. Uloženo je bezmalo 70.000.000 evropskih novčanica, čak 25.000.000 otišlo je na kupovinu Kevina Strotmana s kojim se dobilo na stabilnosti u veznom redu, ali je najveći deo novca otišao na kupovinu dvojice mladih igrača s Balkana. Duje Ćaleta Car plaćen je Salcburgu 19.000.000 evra, dok je za Nemanju Radonjića Crvenoj zvezdi izdvojeno 12.000.000 evra. Ipak, lokalni mediji tvrde da su navijači mnogo više očekivali od njih dvojice i da hrvatsko-srpski tandem nije baš oduševio s početka sezone, zbog čega su se čak pojavile i određene kritike.

Zbog toga je sportski direktor Olimpika Andoni Zubizareta morao da reaguje i stane u zaštitu Ćaleta Cara i Radonjića
"Morate da imate strpljenja kada je Nemanja (Radonjić) u pitanju", tvrdi Zubizareta u razgovoru za radio Monte Karlo i nastavlja:
"Problem sa igračima kakav je on jeste to što mora da nađe pravu ravnotežu između tempa i brzine, zajedno sa kvalitetom izbora dodavanja. Mora još mnogo da radi na tome. Takođe je potrebno da izgradi samopouzdanje i da bolje upozna momke sa kojima igra na terenu. Verujte mi, otkako je došao mnogo radi".

Izabrane vesti

Što se nekadašnjeg štopera Salcburga tiče, otvoren je front kritika na njegov račun, pošto Olimpikova odbrana deluje nedovoljno uigrano, kao da duvaju jaki vetrovi...
"On ima veliki potencijal i jako dobro razume igru. Po podacima koje imamo o njegovoj brzini napretka, radi jako dobro. On je igrač koji uvek dobro brani protivnika. Pokušava stalno da gnjavi protivničkog napadača, da mu uzme loptu. Igrao je dobro u Salcburgu, tamo mu je bilo lakše nego ovde. Sada mora da stvori određeno partnerstvo s Adilom Ramijem i brani svoj prostor još bolje. Radonjić i on su naš zalog za budućnost".

Kao jedan od najvećih problema ovog tima Zubizareta vidi odsustvo još jednog kvalitetnog napadača. Olimpik je celo leto jurio Marija Balotelija, ali se taj posao nije završio...
"Bilo je tu dosta elemenata koji su presudili. Dogovor između dva kluba, dogovor sa igračem i agentom. Da bismo napravili dogovor, morali smo da dobijemo zeleno svetlo od svih. Tokom pregovora, bilo je momenata kada je postojala želja igrača i agenta, ali ne i Nice. Mislim da je najveći problem taj što Baloteli nije našao zajednički jezik sa ljudima iz Nice".

Foto: Action Images


tagovi

Andoni ZubizaretaNemanja RadonjićDuje Ćaleta-Car

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara