"Budebuz (desno)"
"Budebuz (desno)"

Zove se Rijad, Alžirac je, mađioničar s loptom i očarao je Atletiko i Sevilju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.17. | 19:14

A nije Marez...

Budebuz (desno)

Rijad Marez je bez dileme sinonim za alžirski fudbal, ali još jedan njegov imenjak i zemljak je ove sezone uspeo da privuče pažnju brojnih ljubitelja fudbala u Evrooei. I ne samo ljubitelja, već i bogatih poslodavaca.

Izabrane vesti

Rijad Budebuz, sjajni ofanzivac Monpeljea, ove sezone igra u fenonenalnoj formi. Sa loptom ume sve, đavolski je težak sa čuvanje jer ima brzinu, tehniku i odličan šut, a da igra u nekoj malo boljoj ekipi od Monepeljea sigurno bi imao bolji učinak od osam golova i šest asistencija koliko je upisao u dosadašnja 23 meča u sezoni.

Ipak, i to je bilo dovoljno da Monpeljeov najbolji igrač postane meta brojnih jakih klubova iz jačih liga. Sledećeg leta će gotovo sigurno biti jedan od zvezda prelaznog roka u Francuskoj. Pogotovo što ima 27 godina i u najboljim je godinama da napravi transfer karijere. Žele ga mnogi jači francuski klubovi, ali pogotovo atraktivna deluje mogućnost selidbe u špansku Primeru.

Prema pisanju francuskih medija, za Budebuza su zainteresovani Atletiko Madrid i Sevilja.
„Svi mi govore da izaberem Španiju. Videćemo na kraju sezone... Moj agent će pričati sa rukovodstvom Monepljea. Želim da igram evrokupove, muka mi je više da te utakmice gledam na televiziji. Želim da igram u Ligi šampiona“, naglasio je Budebuz.

Sevilja je prošlog leta iz Francuske dovela Visama ben Jedera, prošle zime Lenglea iz Nansija, ranije je u Francuskoj otkrila Krihovjaka, dovela Gameira, a od Francuza su trentuno u ekipi još Tremulinas, Rami, Nzonzi... Direktor Monći nikada nije krio da mu je Francuska omiljeno tržište i Budebuz bi mogao da bude sledeći koji će iz tog prvenstva stići u Andaluziju. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridEvropaFrancuskaLiga 1MonpeljePrimeraRijad BudebuzSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara