Žoao Mario
Žoao Mario

Žoao Mario iskreno: Nisam ljut, ali ne vraćam se u Inter – ne volim Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.06.18. | 10:31

Engleska ili Španija?

Prva sezona je bila više nego dobra. Druga je bila potpuno razočaravajuća, pa je Žoao Mario prolećni deo protekle sezone proveo na pozajmici u Vest Hemu. Bez obzira na to što se u Londonu borio za opstanak, sada mu ne pada na pamet da se vraća u Inter, iako su se Nerazuri plasirali u Ligu šampiona. Prosto, Serija A mu više ne predstavlja izazov. Jedan od ključnih igrača u pohodu Portugalaca na titulu prvaka Evrope 2016. godine razočan je svime što je doživeo u Italiji.
Ne želim ni da probam opet. Nemam neophodnu motivaciju. To je završena priča. Nisam ljut, čuvaću kao uspomenu sezonu i po u Milanu. Ali ideja je jasna: ne vraćam se“, kategorički će Žoao Mario, koga su Nerazuri platili 45.000.000 evra.

Za te pare, očekivalo se više. Mada nije baš ni samo do Marija.
Samo sam iskren. Nema više vatre u meni na pomen Nerazura. Kada sam dolazio bio sam zapaljen za projekat u nastajanju. Tako je bar izgledalo, ali nije se desilo. Leto 2016. je bilo teško. Menjao se vlasnik, menjali su se treneri: Roberto Mančini, Frenk De Bur, Stefano Pioli. Previše konfuzije, nama novajlijama, računam tu i Gabigola, nije bilo lako“.

Izabrane vesti

Nemoguće da nema ama baš nimalo ni do samog igrača?
Ne tražim izgovore. Haos je bio očigledan. A ko je kriv? Niko. I svako. Inter i celo to okruženje tamo, verovatno ceo italijanski fudbal, jednostavno nije za mene. I ne vidim da bi moj povratak posle Mundijala imao smisla, iako imam ugovor do 2021. Nadam se da ćemo što pre pronaći dogovor. Nadam se i pre Mundijala, možda i tokom turnira. U fudbalu, kao i u životu, moraš da budeš iskren. Da prihvatiš kad se neke stvari završe. A ova priča sa Interom je završena“, decidiran je Mario.

A šta ako zovu Juventus ili Milan?
Ne znam kako je tamo, pa je teško odgovoriti, ali rekao bih da italijanski fudbal generalno ne odgovara mojim karakteristikama. Nema to veze sa mojom prošlošću u Interu. Istina je da mi se Serija A ne dopada. Premijer liga bi bila idealna. Spektakularno okružeje, fizičko i tehničko takmičenje u isto vreme. To je prva ideja. Druga je Primera“.

Ostanak u Vest Hemu? Možda. Ne sigurno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Žoao Mario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara