""
""

Zlatni Orlići slavili do kasno u noć: Ovo je neopisivo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.15. | 20:43

"Osećaj je sjajan, mada mislim da još nismo svesni šta smo uradili i kakav smo uspeh ostvarili", rekao je Nikola Rebić

Mlada selekcija Srbije u nedelju se okitila titulom šampiona Evrope pobedom nad Španijom, a zlatni Orlići su veliki trijumf i te kako znali da proslave.

Izabrane vesti

Fešta je trajala do kasno u noć, a prema rečima izabranika Vladimira Đokića biće nastavljena večeras u Beogradu.
"Osećaj je sjajan, mada mislim da još nismo svesni šta smo uradili i kakav smo uspeh ostvarili. Kroz ceo turnir smo disali kao jedan, bili kao jedna velika porodica. Tačno se znalo ko šta radi, bio je izuzetno izražen timski duh i mislimda nam je to donelo zlatnu medalju. U svakom meču smo Imali po nekoliko raspoloženih igrača, uvek je neko drugi iskakao učinkom, tako da smo uvek mogli da se oslonimo jedni na druge. Bili smo fantastičan kolektiv i to nas je dovleo do trijumfa, rekao je član najbolje petorke turnira Nikola Rebić.

Rebić jedan od šestorice igrača iz ove selekcije koji praktično dolaze iz Crvene zvezde. On Tejić i Kaplanović su prvotimci ekipe sa Malog Kalemegdana, dok si Gudurić, Apić i Davidovac u razvojnom timu crveno-belih FMP Železniku.
"To je svakako velika stvar, sve ovo će nam svima mnogo značiti u nastavku karijere. Nadam se da će ovo biti samo usputna stanica. Narednih par dana ćemo iskoristiti za slavlje i odmor, a onda krećemo sa još jačim radom da se polako pripremamo za narednu sezonu", rekao je Zvezdin plej.

Krilni centar srpskog šampiona Marko Tejić zbog povrede ruke je morao da propusti veliko finale, ali su to srećom njegovi reprezentativni saigrači znalački nadoknadili.
"Bilo mi je mnogo teško da gledam utakmicu. Nisam bio u prilici da pomognem saigračima i to mi je teško palo, ali šta je tu je. Zlato je oko vrata i to je najvažnije. Što se tiče moje povrede, više pojedinosti će biti poznato u utorak posle detaljnih pregleda. Osećaj je neverovatan. Nisam svestan još da sam šampion Evrope i samo kad pomislim na to deluje mi neverovatno", rekao je Tejić.

Đorđe Kaplanović je otkrio kakva je atmosfera bila protekle noći u Italiji.
"Slavili smo do ranih jutarnjih časova. Prvo smo bili u jednom klubu sa svim ostalim reprezentacijama, a posle smo nastavili sami u drugom noćnom klubu. I večeras u Beogradu nastavljamo sa slavljem. Neopisiv je osećaj pobediti Španiju u finalu. Tek ćemo postati svesni šta smo uradili kada prođe nekoliko dana. Borili smo se do poslednjeg daha u svakoj utakmici od početka prvenstva i nismo odustajali kada je bilo teško. Bili smo najbolji i zasluženo smo prvaci Evrope. Ovaj trofej je za naš narod, a ja ga posvećujem mojoj Jagodini i svim Jagodincima", zaključio je Kaplanović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaNikola RebićMarko TejićĐorđe KaplanovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara