Karim Benzema
Karim Benzema

Zidan izveo sina na teren, Ueska mu strpala dva komada, Benzema spasao obraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.19. | 22:47

Na kraju 3:2 za Kraljevski klub

Trostruki šampion Evrope protiv najgoreg tima Španije. I ravnopravna utakmica koja bi se verovatno završila remijem da u Realovom timu nije bio posebno inspirani Karim Benzema. Francuski napadač je učestvovao u akcijama kod svih Realovih golova i dirigovao pobedom od 3:2, ali nije mogao da sakrije sve problem koje će Zinedin Zidan morati da reši u narednom period, a najmanje tu mislimo na mesto golmana na kojem je šef stručnog štaba Kraljevskog  kluba već izvršio dve izmene.

Posle Kejlora Navasa na red je došao sin mu Luka Zidan,  koji neće po dobrom pamtiti Uesku, pošto mu je fenjeraš Primere strpao dve lopte iza leđa. Istini za volju, Zidan junior nije kriv ni za jedan od dva primljena gola. Mada ništa nije ni odbranio, pa poluprazan stadion “Santjago Bernabeu” – na tribinama je bilo 49.269 gledalaca, samo je protiv Hetafea bilo manje ljudi – nije mogao da vidi od čega je Luka satkan.

Izabrane vesti

Mogao je zato da vidi Brahima Dijaza, koji kod Santjaga Solarija jedva da je video teren, a večeras se prvi put našao u startnih 11 i u prvom poluvremenu bio možda i najsvetlija tačka u domaćem timu. Konkurencija doduše nije bila žestoka, pošto je u prvih 45 minuta Real igrao ispod renomea kluba.

Posle samo dva minuta igre Kućo Ernandez, 19-godišnji Kolumbijac na pozajmici iz Votforda, otvorio je goleadu i još jednom nagovestio da bi mogao da izraste u opasnog napadača. U debitantskoj sezoni u Primeri već je tresao mreže na gostovanjima kod Barselone, Valensije i Reala. Tek da podsetimo, poslednji tinejdžer koji je u debitantskoj sezoni u Primeri davao golove i na Kamp Nou i na Bernabeu bio je Serhio Aguero sada već daven 2007.

Nije međutim dugo potrajao vođstvo Ueske, odlično su u 25. minutu kombinovalo Dijaz i Karim Benzema, njegov udarac je doduše odbranio SantamarijaAleksandar Jovanović je opet bio na klupi – ali odbrana Ueske nije bila tako obazriva. Lopta ponovo stiže do Dijaza, on je vraća do Iska, a momak koji je kod Solarija bio zapakovan za prodaju sa sve mašnicom postiže i drugi gol na dve utakmice kod Zidana.

U nastavku meča Real je nešto malo podigao ritam igre, ali je i dalje vladao utisak da igra taman onoliko koliko mora. Bez motiva da dokaže silu, pa čak i da eventualno proba nešto novo. Dobro ubacivanje Gereta Bejla spoljnim delom kopačke rezultovalo je Benzeminom asistencijom za Danija Sebaljosa i vođstvo od 2:1, ali ni taj trenutak nije promenio sliku: Real je igrao peške.

Protiv tako nezainteresovane ekipe najgori tim Primere je uspeo da stigne i do drugog gola kada je štoper Ečeita izjednačio rezultat na 2:2, ali je Benzema – da ponovimo to još jednom – večeras zaista bio inspirisan. Takav jedan as više je nego dovoljan za Uesku. Fino plasirana lopta u mali mrežicu u 90. minutu za konačnih 2:2.

Real je svoje obavio, ali nikoga nije impresionirao. A Real mora da impresionira.

ŠPANIJA 1 - 29. kolo:

Petak

Đirona - Bilbao 1:2 (1:0)
/Stuani 37 - Vilijams 53, R. Garsija 59/

Subota

Hetafe - Leganes 0:2 (0:0)
/Santos 49, Huanfran 83/

Barselona – Espanjol 2:0 (0:0)

/Mesi 71, 89/

Selta - Viljareal 3:2 (0:2)
/Aspas 50, 86pen, Gomez 71 – Ekambi 11, Pedraza 15/

Alaves - Atletiko Madrid 0:4 (0:2)
/Njigez 5, Kosta 11, Morata 59, Parti 84/

Nedelja

Levante – Eibar  2:2 (2:1)
/Morales 5, Roćina 26 – Eskalante 19, Enrih 78/

Rajo Valjekano - Betis 1:1 (1:0)
/De Tomas 34 - Teljo 81/

Sevilja – Valensija 0:1 (0:1)
/Pareho 45+1/

Valjadolid - Sosijedad 1:1 (1:0)
/Keko 9 – Orjazabal 79/

Real Madrid – Ueska 2:2 (1:1)
/Isko 25, Sebaljos 62, Bezema 89 – Kućo Ernandez 3, Ečeita 74/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Karim BenzemaLuka ZidanKućo Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara