""
""

Zelkeov pakao je počeo, na treninge ide sa obezbeđenjem

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 09:41

Šta će tek biti kada u subotu istrči na teren pred 40.000 ljudi?

Transfer Davija Zelkea iz Verdera u RB Lajpcig podigao je dosta prašine u Nemačkoj! Malo je reći da je jedan od najperspektivnijih fudbalera u Bundesligi sve iznenadio odlukom da se pridruži drugoligašu, pogotovo što je sve izvesnije da se novi Red Bulov projekat ove sezone neće plasirati u elitu.

Na primeru ovog kluba, s jedne strane, pokazalo se kako novac ne može baš sve da kupi (ulazak u Bundesligu), ali s druge strane tu je potvrda da i nije baš tako kada je ljudski faktor u pitanju. Kako drugačije objasniti to što se jedan od najboljih mladih napadača Evrope odlučio za klub iz Cvajte?

Izabrane vesti

Sve u svemu, dileme više nema, Davi Zelke će od leta postati fudbaler Lajpciga, ali ono što ga sada čeka, bar prema najavama, pravi je pakao.
"To što sam produžio ugovor sa Verderom stvar je srca. Mnogo volim ovaj klub", izjavio je Zelke u smiraj 2014, kada je stavljao paraf na produžetak saradnje sa klubom sa Vezera. Prošlo je svega šest meseci, a ploču je potpuno promenio. Sve to izazvalo je bes kod navijača tima iz Bremena, zbog čega je Zelke na poslednji trening došao sa obezbeđenjem. Iako nije doživeo nikakvu neprijatnost (još uvek) u pitanju je predostrožnost, jer je očigledno svestan koliko je njegov postupak povredio najvernije fanove Verdera.  

Nema sumnje da će tako biti sve dok u junu ne napusti Bremen. Ipak, na terenu obezbeđenje neće moći da mu pomogne, pa se može reći da ovog mladog momka pravi pakao tek čeka kada u subotu istrči na Vezer. Verder igra kod kuće protiv Majnca, Zelke će verovatno biti u startnih 11, a navijači mu sigurno neće aplaudirati...   

(foto: Action Images)    


tagovi

VerderNemackaEvropaDavi ZelkeCvajtaBundesliga 2Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara