"Željko Obradović"
"Željko Obradović"

Željko Obradović definitivno na korak od NBA – Pistonsi jedna od opcija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.13. | 17:04

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena istakao je da bi sledeće sezone mogao da se oproba i u najjačoj košarkaškoj ligi sveta

 

Željko ObradovićKada je Željko Obradović prošle sezone odlučio da napusti kormilo Panatinaikosa posle punih 13 sezona u klubu, srca mnogih navijača bila su slomljena. Mediji su ga od tada selili na sve strane, među prebogate gigante iz Turske, zatim u Španiju, gde se igra najbolja evropska košarka, pa čak i u Italiju, koja pokušava da se što pre oporavi od krize koja hara već godinama.

Izabrane vesti

Međutim, nedavno je bivši stručnjak Real Madrida i Partizana proveo nekoliko nedelja u trening kampu Detroit Pistonsa, kada su počele i prve priče da će jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena svoje znanje iskoristiti i u najjačoj ligi sveta.

Obradović je tada istakao da mu se jako dopao način rada u NBA ligi, koju ranije “nije mogao da smisli“, odnosno sebe u njoj. Sada su se stvari promenile, a u intervjuu za španske medije ističe da bi sada prihvatio ponudu ekipe koja ima najviše ambicije.

Posle godinu dana pauze, izgleda da je 53-godišnji stručnjak spreman za nove izazove.
“Kada sam napustio Panatinaikos, odlučio sam da napravim pauzu, jer 13 godina rada bez prestanka je zaista veliki posao. Nisam želeo da pravim nagle odluke i zato sam pauzirao sa trenerskim poslom. Sada smatram da je najbolje vreme da se naprave određene promene. Ako dobijem ponudu za sledeću sezonu, sešću sa porodicom i razgovaraćemo o mojoj budućnosti. Prihvatiću samo ponude koje budu ispunjavale moje ambicije. Ambicija je najbitniji aspekt za mene“, rekao je Obradović u intervjuu za španske medije.

Željko ObradovićIskusni stručnjak je istakao da bi svi evropski treneri mogli bez problema da rade u Americi.
“Kada se video kako stvari funkcionišu u periodu pred početak sezone, shvatio sam da bi svi evropski treneri mogli da rade bez problema. Ne znam još uvek da li će me neko zvati iz NBA, za sada mogu da potvrdim da još uvek nije bilo zvaničnih ponuda. Volim život u Evropi, stalno sam na relaciji Beograd – Barselona, Atina je takođe grad koji obožavam, ali, željan sam promene. Ako me timovi sa velikim ambicijama budu pozvali, rado ću porazgovarati sa njima i videti na čemu smo. Ne želim da idem u tim koji ne može da izbori učešće u plej-ofu“, rekao je Obradović.

S obzirom da su Pistonsi nedavno otpustili trenera Lorensa Frenka, Detroit bi mogao da bude opcija za legendarnog stručnjaka.

Na pitanje španskog novinara koji mu je evropski trofej najdraži, Obradović je dao interesantan odgovor, koji će posebno obradovati navijače Partizana.
“Svi su mi jako dragi (smeh), zato što živite i radite sa svojim saradnicima za ovakve uspehe, posebno sa saigračima. Ipak, kada malo bolje razmislim, titula sa Partizanom mi je najdraža od svih. To je bila moja prva godina na klupi crno-belih, a postali smo najmlađi tim koji je osvojio Evroligu. To je bilo ostvarenje sna za sve nas“, zaključio je Obradović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Detroit PistonsEvroligaKarsten RotenbahNBA ligaFK PartizanŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara