"Željko Lukajić"
"Željko Lukajić"

Željko Lukajić naneo četvrti uzastopni poraz Budiveljniku, Partizan čeka lak posao u Ukrajini?

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.10.13. | 21:22

Tim iz Kijeva doživeo novi neuspeh, ovog puta od Politehnike, koji sa klupe predvodi bivši trener crno-belih

Željko LukajićDok košarkaši Partizana nastavljaju da ređaju pobede u novoj sezoni, kolege iz Budiveljnika nizaju poraz za porazom. Posle trijumfa na otvaranju sezone u domaćem šampionatu (protiv Kijeva 98:72), šampion Ukrajine nanizao je čak tri poraza (od Fenera 102:84, od Zaporožja 92:89 i od moskovskog CSKA 72:67), a najnoviji neuspeh izabranici Ainarsa Bagatskisa doživeli su od Politehnike na svom terenu rezultatom 81:77! 

Ulogu dželata ovog puta preuzeo je krilni košarkaš Politehnike Kindel Dajks, koji je meč završio sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija, dok je srpski internacionalac Vladan Vukosavljević dodao 13 poena i deset skokova. Na drugoj strani Dehuan Samers ubacio je 19 poena, a Darjuš Lavrinovič 16. Gosti iz Lviva dominirali su u gotovo svim statističkim pokazateljima, imali su više skokova (48:34), bolji procenat šuta za dva poena (24/53 Politehnika, 15/39 Budiveljnik), a popularne Konstruktore je težeg poraza sačuvao bolji procenat šuta van linije 6,75 (3/15 Politehnika, 10/23 Budiveljnik). 

Izabrane vesti

Dakle, tim koji sa klupe predvodi srpski strateg Željko Lukajić, inače bivši trener Partizana (u sezoni 1993/1994, osvojio trofej u Kupu Jugoslavije), utabao je put za veliku pobedu svom bivšem klubu. Sada ostaje da izabranici Duška Vujoševića odrade posao u Kijevu, iskoriste očiglednu lošu formu rivala i praktično naprave ogroman korak ka plasmanu u TOP 16 fazu.

Utakmica trećeg kola evroligaške grupe A između Budiveljnika i Partizana igra se u četvrtak od 18 časova u Kijevu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

BudiveljnikEvroligaEvropaFK PartizanUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara