"Željko Brkić"
"Željko Brkić"

Željko Brkić: Mandžukić je top igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.13. | 17:33

“Nema sumnje da nam od Marija preti najveća opasnost“, kaže golman Udinezea za MOZZART posle povratka sa pauze zbog povrede kažiprsta

Željko Brkić

Mesec i po dana na terapijama i uspešan povratak među stative Udinezea za osmeh na licu Željka Brkića, reprezentativnog golmana Srbije, koji je u pobedi na gostovanju kod Peskare branio prvi put posle 13. januara i okršaja sa Fjorentinom na kome je zaradio nezgodnu povredu kažiprsta desne ruke.
“Bila je ovo dobra nedelja za mene. Vratio sam se posle duge pauze, a Udineze je dobio meč na strani što inače ne činimo često. Nisam imao puno posla, ali sam sačuvao gol i što je najvažnije pokazao da sam poptuno spreman. I fizički i psihički. Ne samo za obaveze u klubu, nego i u reprezentaciji“, kaže Brkić za MOZZART Sport i samim tim otvara priču o utakmici koju svi željno iščekuju.

Izabrane vesti

Hrvatska – Srbija, 22. marta na zagrebačkom Maksimiru!
I ja sve intenzivnije razmišljam o tom meču. Koliko stignem ispratim nastupe reprezentativaca Hrvatske, posebno napadača. Nema sumnje da je Mario Mandžukić najveća pretnja. Gledao sam ga još dok je igrao za Dinamo i kasnije Volfsburg. I tada je bio sjajan, a ovo što radi u Bajernu je fenomenalno.  Top igrač, koji podjednako dobro šutira glavom i nogama. Neće biti lako na gol liniji, pa ni momcima u poslednjoj liniji“, svestan je Brkić odakle dolazi najveća opasnost.

Svestan je sigurno i selektor Siniša Mihajlović, koji će morati da odluči i ko će među stative. Trenutno se čini da su dvojica kandidata – Brkić i Vladimir Stojković, koji se takođe vratio posle neugodne povrede.
Ne razmišljam o svom statusu u reprezentaciji na taj način niti imam ništa od toga da pričam i procenjujem da li ćemo Stojković ili ja braniti Srbiju u Zagrebu. Selektor je taj koji će izabrati između nas dvojice, odnosno trojice, jer će sigurno još jedan naš kolega biti u konkurenciji“, zaključio je Brkić razgovor za MOZZART. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

HrvatskaKvalifikacije za SP 2014MaksimirMario Mandžukićreprezentativni fudbalSrbijaŽeljko Brkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara