""
""

Zbog njih gledajte Mundijalito! TOP 10 klinaca koji mogu da zalude planetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | sub. 30.05.15. | 07:58

Zlatne lopte na ovim takmičenjima osvajali su Maradona, Prosinečki, Saviola, Aguero, Pogba, a konkurencija će i ove godine biti paklena

Spremite se za najveći i najlepši izlog fudbalskih dragulja. Nijedno takmičenje na svetu ne donosi toliko mladih majstora fudbala kao Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, popularni Mundijalito.

Samo pogled na istoriju takmičenja govori kakvi su sve asovi lansirani na ovoj smotri. Od Maradone, čija zvezda je zasijala 1979. kada je i osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira. Posle njega Mundijalito je u zvezde iskovao Sejdua Keitu, Lea Mesija, Serhija Aguera, Pola Pogbu...

Izabrane vesti

Zato će i Mundijalito na Novom Zelandu biti još jedno poglavlje u istoriji svetskog fudbala koje će nam doneti nove junake i ljubimce. O mnogima od učenika se malo toga zna, ali za neka imena već su čuli i Evropa i svet. Neki su tinejdžerske senzacije oko kojih se otimaju najveći klubovi.

Orlići na skeneru MOZZARTA: Paunović napada
svetsku krunu sa petoricom evropskih šampiona!

Ovo je naš izbor 10 potencijalnih zvezda Mundijalita. Na njih treba da obratite posebnu pažnju i uživate u njihovim potezima. Ima tu još kvalitetnih klinaca. Na primer, Anhel Korea je već zvezda i o njemu se mnogo toga zna. Đovani Simeone je takođe postao slavan što partijama na U-20 Sudamerikani što zbog slavnog oca i prezimena. Za Julijana Branta iz Leverkuzena je čula cela Evrope i porede ga sa Ulfom Kirstenom. Milan, Čelsi i ostali klubovi se otimaju za brazilsku haubicu Kenedija.

Zato smo birali igrače o kojima se malo toga zna, a oni znaju mnogo fudbala.

MARK ŠTENDERA, NEMAČKA (19, ofanzivni vezista, Ajntraht Frankfurt)
Nemački diregent! Momak koji fudbal ima u malom prstu i uz Davija Zelkea je bio najzaslužniji za evropsku krunu mladih Pancera propšlog leta u Mađarskoj. Tada je dao jedan gol i namestio četiri od kojih je jedan bio onaj Haniju Muktaru za pobedu u funalu protiv Portugalaca. Igra kao da je miks Mesuta Ozila i Julijana Draklsera. Ima fantastičan pregled igre, hrani loptama saigrače, ali ume i da raspali sa distance i prevari golmana. Prošao je sve kategorije frankfurtskog  Ajntrahta i sa 17 godina debitovao u Bundesligi protiv Bajeran, postavši peti najmlađi igrač u istoriji nemačkog šampionata. Ove sezone je upisao tri gola i pet asistencija u Bundesligi, a sada već bivši trener Tomas Šaf ga poredi sa Mesutom Ozilom i Brazilcem Dijegom koji su blistali pod njegovom palicom.

EMANUEL MAMANA, ARGENTINA (19, desni bek/štoper, River Plejt)
Samo dvojica igrača u istoriji argentinskog fudbala su dobili poziv da se priključe A selekciji Argentine, a da nisu upisali nijedan meča u seniorskom fudbalu. Prvi je Havijer Maskerano, a drugi Emanuel Mamana. Biser o kojem Argentina bruji već nekoliko godina, najbolji defanzivac Južne Amerike u svom uzrastu. Ne zna se da li je bolji kao desni bek ili štoper. Standardan je u Riveru i blistao je u nedavnim Superklasiko okršajima. Gotovo da ne gubi duele, sjajno člita igru, a kada igra desnog beka, neuhvatljiv je u ofanzivnim akcijama. Ovo je možda i najtalentovaniji igrač Mundijalita, a Atletiko Madrid i Inter će ovog leta lomiti koplja za njegov autogram.

GODFRID DONSA, GANA (18, centralni vezni, Kaljari)
Nema još zvanične potvrde, ali italijanski mediji pišu da je Juventus za 6.000.000 evra osigurao potpis Godfrida Donse iz Kaljarija. Stara dama u mladom vezisti iz Gane vidi veliku perspektivu. Sin imigranta iz Gane je u Italiji dobio šansu kakva se retko ukazuje njegovim zemljacima u domovini. Zablistao je u Kaljariju kod Zdenjeka Zemana koji je majstor da otkrije talenat. Neumoran je u trcu između dva šesanesterca i mnogo podseća na Esijena, Makelela i Sisoka. Hteli su ga Arsenal, Čelsi i još neki klubovi, ali izgleda da je Juve pobedio. I već gleda gde da ga pošalje na pozajmicu...

ANDREAS PEREIRA, BRAZIL (19, ofanzivni vezista, Mančester Junajted)
Brazilac iz Mančester Junajteda! Dovoljno da vam skrene pogled. Andreas Pereira će biti glavna uzdanica Brazilaca na Novom Zelandu. Rođen je u Belgiji za čije mlađe kategorije je igrao donedavno, kada je odlučio da prihvati poziv iz očeve domovine. PSV ga je primetio kao devetgodišnjaka, ali ga je Mančester Junajted preoteo Filipsovcima pre četiri godine. Sjajan je u igri jedan na jedan, ima brazilsku tehniku, šutira sa obe noge, a Mančester je nedavno pokazao šta misli o njemu novim ugovorom na tri godine. U Junajtedu je proglašen za najboljeg igrača mladog tima.

RODRIGO AMARAL, URUGVAJ (18, napadač, Nasional)
Sa samo 18 godina, jedan je od najmlađih na prvenstvu. Visok je samo 175 centimetara. Ali bilo bi pogubno za sve rivale da potcene Rodriga Amarala. Urugvajska fabrika napadača nam posle ForlanaSuareza i Kavanija donosi još jednog ubicu golmana kojem se predviđa blistava karijera. Član je Nasionala, jednog od dva urugvajska giganta. U klubu takve istorije kao što je Nasional, postigao je 150 golova u mlađim kategorijama i ušao u Top 10 najboljih strelaca. Uzput, nikada nije izgubio derbi od Penjarola. Rivali ga opisuju kao „đavola u šesnaestercu“.

IRVING LOZANO, MEKSIKO (19, desno krilo, Pačuka)
Meksikanci imaju nekoliko talentovanih klinaca, a u odsustvu drugog najbržeg driblera sveta Jirgena Dana, udarna igla Sombrerosa je Irving Lozano. Desno krilo je Meksikance predvodio ove godine do titule kontinentalnog prvaka na kojem je uz zlatnu medalju osvojio i torfej za najboljeg sterlca. Neuhvatljivi dribler će na muke stavljati odbrane rivala. Sa samo 19 godina je standardan u Pačuki, a PSV Ajndhovena je nedavno ponudio 7.000.000 dolara Meksikancima za Lozana. Želi ga i PSŽ.

MARKOŠ LOPES, PORTUGAL (19, ofanzivni vezista, Mančester Siti)
Mi u Rsbiji smo već imali priliku da dobro upoznamo ovog momka. Markoš Lopes je na muke stavljao odbranu Orlića na EP u Litvaniji 2013. i EP u Mađarskoj prošle godine. Neverovatni driblinzi, kontrola lopte, brzina. Lopes je Brazilac koji je kao dete sa rodteljima emigrirao u Portugal. Nadimak mu je Roni jer mu je idol Brazilac Ronaldo u čijem dresu je kao klinac jurcao za loptom. Danas ga svi zovu Roni. Počeo je da trenira u Benfiki, ali su ga skauti Mančester Sitija preoteli Orlovima. Najmlađi je strelac u istroiji Mančester Sitija, prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Lilu, ali za očekivati je da mu Građani pruže pravu priliku u narednoj sezoni.

GIDEON ZELALEM, SAD (18, vezista, Arsenal)
Za ovog mladića su čuli mnogi ljubitelji fudbala. Ponikao je u nemačkoj školi fudbala, nosio dres svih mlađih selekcija Pancera, pre dve godine je prešao u Arsenal, da bi pre mesec dana odlučio da umesto Nemačke igra za SAD. Rođen je u Berlinu od roditelja koji su emigrirali iz Etiopije, a posle smrti oca se odselio u SAD i dobio američko državljansto. Iz Amerike je stigao u Arsenal. Univerzlani je vezista koji može da pokreije više pozicija, a već je debitovao za Tobdžije u FA Kupu kada je upao sa klupe umesto Okslejd Čemberlena. Amerikanci mnogo očekuju od njega.

KELEČI IHENAČO, NIGERIJA (18, napadač, Mančester Siti)
Pre dve godine je Nigerija je u Abu Dabiju osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, junak tog trijumfa je bio supertalentovani Keleči Ihenačo. Mladi napadač je proglašen za najboljeg igrača turnira i obezbedio transfer u Mančester Siti čiji skauti nisu smeli da propuste takvu priliku. U Engleskoj je nastavio sa meteorskim usponom i blistao u mladom timu Garađana, a nedavno je razbio gradskog rivala Junajted. Očekuje se da mu Pelegrini pruži priliku u prvom timu naredne sezone. 

SRĐAN BABIĆ, SRBIJA (19, štoper, Vojvodina)
Za kraj i jedno ime iz našeg sastava. Ko prati domaću ligu verovatno je čuo za Srđana Babića, 19-godišnjeg centrlanog beka Vojvodine, čiji su nastupi u paru sa Vukašinom Jovanovićem na omladinskom Evropskom šampionatu u Mađarskoj prošlog leta opčinili mnoge bogate klubove. Momak je sjajnog građen, levonog, snažan i odlučan u duelima. Pominjalo se da je bio na korak od Sampdorije, a zatim i da ga je merkala Barselona. Vojvodina ga je, kako to kod nas obično biva, već prodala određenim fondovima koji se bave transferima fudbalera...

ANALIZZA: Počinje Mundijalito! Ko su favoriti, 
ko će iznenaditi, koji igrači će zablistati, na koga da se kladite...

(foto: Action Images)


tagovi

top 10reprezentativni fudbalMundijalitomeđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara