""
""

Zato ga i zovu (K)ešli Kol

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.01.13. | 18:43

Levi bek Čelsija produžio ugovor sa Plavcima i sa platom od 200.000 funti nedeljno postao najplaćeniji defanzivac u istoriji fudbala

 

Izabrane vesti

Levi bek Čelsija Ešli Kol postao je najplaćeniji defanzivac sveta, pošto je prihvatio ponudu Plavaca da produži ugovor na jednu godinu, uz nedeljnu platu od čak 200.000 funti!

Očekivalo se da će čelnici kluba sa Stamford Bridža ovu vest potvrditi tek u sredu, kada ekipa igra revanš meč polufinala Liga kupa sa Svonsijem, međutim, dogovor je postignut ranije. Vlasnik Čelsija Roman Abramovič pristao je da poveća platu 32-godišnjem Englezu, uprkos politici kluba da nudi samo jednogodišnje „mršavije“ ugovore igračima starijim od 30 godina. Što zbog činjenice da bi igrač sličnog kvaliteta koštao ruskog milijardera oko 15 miliona funti, ali i zbog nemogućnosti Rajana Bertranda da adekvatno zameni Kola, tako da je Rus odlučio da malo manju sumu (oko 10,4 miliona funti) ponudi već proverenom reprezentativcu Engleske. 

Onda nije ni čudo što su Ešlija prozvali “Kešli”. Ovo je najveća plata nekog defanzivca u istoriji fudbala, čime je oboren rekord koji je držao Filip Lam. Iskusni levi bek je u poslednje vreme bio meta Mančester junajteda, madridskog Reala i Pari Sen Žermena, međutim, predstavnici Plavaca i Kol su uspeli da postignu dogovor o nastavku saradnje.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

ČelsiEngleskaEsli KolEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara