""
""

Zašto su Van Gala poredili sa Hitlerom? Pitajte Viktora Valdesa...

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.15. | 17:39

Mnogi su osetili gnev i gvozdenu pesnicu holandskog autokrate, Španac je poslednja žrtva

Najmlađi ljubitelji fudbala se verovatno ne sećaju Brazilca Đovanija iz Barselone. Oni stariji ga dobro pamte. Barselonina „desetka“, paklen igrač, dželat Crvene zvezde u onom famoznom dvomeču u KPK. Bio je jedan od najboljih igrača katalonskog kluba, ali je najuren iz Barse po nalogu jednog čoveka - Luja van Gala.

Izabrane vesti

Od tada datira i čuvena Đovanijeva izjava.
„Van Gal je fudbalski Hitler. Arogantan je, prepotentan i ima probleme“, rekao je Đovani koji je morao da sapkuje kofere sa Kamp Nou stadiona.

Poduži je spisak igrača koji su plaćali ceh konfilkata sa holandskim autokratom. Stoičkov, Lusio, Luka Toni, Rivaldo, Van Bomel... Kakav je Van Gal tiranin poslednji je na svojoj koži osetio Viktor Valdes.

Onoga trenutka kada je izrazio nezadovoljstvo zbog Van Galove odluke da brani za rezerve, španski golman je potpisao sebi presudu na Old Trafordu. Valdes je gotovo nestao sa fudbalske mape, na marginama je u Mančester Junajtedu i moli Boga da u januaru promeni klub i reši se Van Gala. Do tada, moraće da trpi poniženja.

Van Gal je prvo zabranio Valdesu da trenira sa prvim timom, a sada je otišao i korak dalje. Valdesu preti novčana kazna ako se pojavi u trening centru u Karingtonu u trenucima dok tamo trenira prvi tim. Na taj način Van Gal pokušava da Špancu zabrani bilo kakav kontakt sa ostalima igračima Crvenih đavola. Valdes može jedino da trenira samostalno dok ostali fudbaleri nisu u trening centru.

Valdesu ostaje da ćuti i guta i da se u januaru nada prelasku u Njukasl i Liverpul koji se pominju kao kandidati za njegov angažman.

(FOTO: Action images)


tagovi

Viktor ValdesPremijer ligaLuj van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara