""
""

Zašto Partizan nije imao nijednog igrača iz svoje škole na klupi?

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.16. | 10:58

I šta se dešava sa Dušanom Vlahovićem?

Naša deca - naša budućnost. Kao mantru, godinama čelnici i treneri Partizana ponavljaju kako su talenti ponikli na terenima „Zemunela“ vredni pažnje i velikih dela, ali kad je došao trenutak da to pokažu na startu ove sezone delovalo je da su „preskočeni“.

Na klupi za rezerve, tokom meča sa Zaglebjem, nije sedeo nijedan igrač koji je fudbalsku azbuku izučavao u zvanično drugoj najboljoj školi Evrope. Mesta njoj nije bilo ni za zvaničnog prvaka sveta u konkurenciji omladinaca Miladina Stevanovića, ni za perspektivnog Sašu Lukića, zatim s kraja minulog prvenstva nadolazećeg Marka Golubovića, niti za još mlađe Uroša Damjanovića ili Jovana Nišića, tek nedavno priključenje prvom timu, dok je najveće iznenađenje izostanak iz protokola Dušana Vlahovića, 16-godišnjeg špica na kome klub, kad za to dođe vreme, planira veliku zaradu.

Izabrane vesti

A na početku sezone ga i ne koristi, ostavljajući prostor za pretpostavke da je prodaja velikog talenta već ugovorena. 

Doduše, u startnih 11 petorica: Nikola Milenković, Miroslav Bogosavac, Darko Brašanac, Miroslav Radović i Marko Janković, s tim što treba uzeti u obzir da je sinoć najbolji akter susreta pod ugovorom sa Olimpijakosom, pa Partizan mora da plati ako misli da ga zadrži i narednog leta.

Pitanje je, naravno, da li bi Vlahović i pobrojana dečurlija, čak i sa iznenađujućim izostankom Balažica, uspeo neku od desetina šansi da pretvori u gol vredan približavanja trećem kvalifikacionom kolu za Ligu Evrope, ali je teško objašnjivo kako je Ivan Tomić, koji je za vreme direktorskog mandata brižljivo vodio računa o mladim naraštajima - promovisavši Stevana Jovetića u kapitena, prekomandovavši Adema Ljajića iz kadeta u prvi tim, forsiravši Ivana Obradovića - sad zaboravio na jedan od osnovnih postulata izdržavanja Partizana. Školu.

Umesto njenih polaznika, na klupi za rezerve sinoć su sedeli: Filip Kljajić, Ivan Bandalovski, Saša Marjanović, Saša Ilić, Bojan Ostojić, Valeri Božinov i Alen Stevanović.

A deca - na tribine. Teško da će tu postati igrači.

PIŠE: Aleksandar Joksić

(FOTO: MN Press, FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša LukićFK PartizanMarko GolubovićIvan TomićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara