""
""

Zaslužio si majstore! Vajdenfeler u 33. godini dočekao poziv u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.13. | 16:40

Joakim Lev se konačno smilovao i reprezentativni tabor pozvao dugogodišnjeg golmana Borusije

Nikad nije kasno da se ispune snovi. Roman Vajdenfeler je u 33. godini ispunio jedan od njih: dobio je poziv za reprezentaciju Nemačke.

Izabrane vesti

Iako duže od jedne decenije brani gol Borusije iz Dortmunda, pouzdani čuvar mreže nikada nije bio u planovima nemačkih selektora. Uvek su drugi imali prednost iako je on bio nezamenjiv na golu Milionera. Došao je u Borusiju kao rezerva za Jensa Lemana i postao jedan od miljenika navijača jer i kada je klub bio u velikim finansijskim problemima, nije ni pomišljao da ode sa Vestfalena. Za to je nagrađen i statusom zamenika kapitena.

Prethodne dve-tri sezone su bile najbolje u Vajdenfelerovoj karijeri jer je Borusija blistala, a on bio jedna od najjačih karika. Ipak, poziv selektora je izostajao. Konačno, danas je dočekao i to.

Joakim Lev ga je uvrstio na spisak od 23 fudbalera na koje računa za prijateljske mečeve protiv Italije u Milanu i Engleske na Vembliju. Teško da će se Vajdnefeleru ispuniti želja da brani, s obzirom da Nojer i Adler imaju prednost, ali makar se našao na spisku.

Ukoliko Vajdenfeler ipak zaigra u nekom od pomenutih susreta postaće najstariji golman debitant u dresu Elfa. Trenutno je taj rekord u vlasništvu Tonija Tureka koji je debitovao kada je imao 31 godinu i 308 dana.

Spisak igrača reprezentacije Nemačke za prijateljske mečeve protiv Italije i Engleske.

Golmani: Adler (Hamburg), Nojer (Bajern), Vajdenfeler (Borusija Dortmund)

Defanzivci: Džerom Boateng (Bajern), Hevedes (Šalke), Humels (Borusija Dortmund), Jansen (Hamburg), Lam (Bajern), Mertezaker (Arsenal), Šmelcer (Borusija Dortmund), Vesterman (Hamburg)

Vezisti: Lars Bender (Bajer Leverkuzen), Sven Bender (Borusija Dortmund), Draksler (Šalke), Gece (Bajern), Kedira (Real Madrid), Kros (Bajern), Miler (Bajern), Ozil (Arsenal), Rojs (Borusija Dortmund), Sem (Bajer Leverkuzen), Širle (Čelsi)

Napadači: Klose (Lacio), Maks Kruze (Borusija Menhengladbah)  

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaNemackaFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentativni fudbalRoman Vajdenfeler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara