""
""

Zar ovakav penal u Ligi šampiona? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.17. | 19:04

Portugalac Manuel Souza se strogo pridržavao pravila, a da li bi to učinio i na suprotnoj strani, veliko je pitanje

Azerbejdžanski Karabag je hrabro započeo utakmicu sa Čelsijem u Bakuu, u uvodnim trenucima utakmice tresla se čak i prečka gola na kojem je stajao Tibo Kurtoa, ali je trenutak iz 19. minuta utakmice sve promenio. Nama dobro poznati portugalski sudija Manuel Souza svirao je prilično diskutabilan jedanaesterac za Plavce u 19. minutu, a tom prilikom i isključio kapitena domaćeg tima Rašada Sadikova.

Izabrane vesti

Karabag je već tada mogao da se oprosti od snova u ovogodišnjoj Ligi šampiona, iako je vrlo hrabro započeo utakmicu na Olimpijskom stadionu.

Vilijan je tada pobegao odbrani domaćina, usledio je kontakt dvojice igrača. Možda je i bilo elemenata za najstrožu kaznu, po pravilima je Portugalac dodelio i crveni karton, ali da li bih se tako strogo pridržavao i na drugoj strani? Veliko je pitanje…

Pravila se strogo pridržavao i na leto 2011. godine, kada je Genku protiv Partizana (1:1) u Beogradu dosudio crveni karton zbog igranja Aleksandra Miljkovića rukom na ivici kaznenog prostora. Taj pogodak se ispostavio ključnim za prolazak u plej-of Lige šampiona.

Srpska publika ga pamti i iz utakmice Crvene zvezde i Slovana iz Bratislave (1:2) godinu dana ranije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a najsvežije memorije stižu iz nedavne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji između Srbije i Velsa (1:1) na stadionu Rajko Mitić. Tada je isključio dosudio jedanaesterac za goste u 34. minutu zbog toga što je Luka Milivojević rukom povlačio Sema Vouksa.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČelsiLiga šampionaRašid Sadikov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara