""
""

Zanimljiv dan na pijaci u Engleskoj: Totenhem plaća 17.000.000 evra za slobodnog igrača?! Pojačali se Bornmut, Norič, Stouk…

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.05.15. | 19:35

Fudbalska pijaca na Ostrvu se zahuktala, danas je zapečaćeno nekoliko transfera, ali najviše pažnje privlači neverovatan potez Totenhema

Kraj sezone u Premijer ligi je označio i početak jurnjave na fudbalskoj pijaci. Iako prelazni rok zvanično počinje tek 1. jula, Englezi rade punom parom na pijaci.

Izabrane vesti

Vest dana na Ostrvu je da je Dani Ings pred vratima Vajt Hart Lejna, odnosno na korak od potpisa za Totenhem. Klub iz Londona nudi 12.000.000 funti (skoro 17.000.000 evra) za krilnog igrača kojem je istekao ugovor sa Barnlijem. Iako je Ings slobodan igrač, po pravilima FS Engleske, svaki klub koji ga angažuje mora da plati komenzaciju Barnliju jer je reč o igraču mlađem od 24 godine koji je u klubu proveo minimum tri sezone. Uostalom, tako je Čelsi pre šest godina platio Mančester Sitiju 6.500.000 funti za mladog Danijela Staridža kojem je istekao ugovor.

Spekulisalo se da će kompenzacija za Ingsa iznositi negde između 5.000.000 i 8.000.000 evra, ali Totenhem je rešio da baš rastera konkurenciju koja želi Ingsa. Iako je Liverpul žestoko zagrizao za mlado krilo, Totenhem je spremio ponudu od neverovatnih 17.000.000 evra za Barnli što je verovatno svetski rekord u plaćanju kompenzacije za igrača bez ugovora. Onaj klub koji ponudi već novac na ime kompenzacije ima prednost da prvi pregovara sa igračem dok ostali klubovi ne mogu da se mešaju. Na taj način Sparsi ubijaju konkurenciju u vidu Liverpula koji ne želi da plati toliki novac za igrača bez ugovora. Očekuje se da Ings uskoro prihvati ponudu londonskog kluba.

Ings, međutim, nije jedina zvezda dana na fudbalskoj pijaci u Engleskoj. Zapečaćeno je još nekoliko transfera, a neki su pred finalizacijom.

Sledi metla! KPR ostaje bez najmanje 10 igrača, slobodni su Ferdinand, Zamora, Barton, Rajt Filips...

Novi premijerligaš Bornmut je posle jučerašnjeg potpisivanja ugovora sa Arturom Borusom, doveo još jednog golmana. Takođe bez obeštećenja je iz Redinga stigao iskusni Adam Federići sa kojim je potpisan ugovor na tri godine. Bornmut je na pragu dovođenja i krilnog napadača Kristijana Atsua. Reprezentativac Gane je prošlu sezonu proveo u Evertonu kao pozajmljen igrač Čelsija, a sada mu se smeši pozajmica na jug Engleske. On je danas viđen u Bornmutu gde je došao na finalizaciju pregovora.

Pojačao se i još jedan novajlija u eliti. Norič je doveo vezistu Grejema Doransa iz Vest Broma. Dorans je u ferbruaru stigao u Norič kao pozajmljen igrač VBA. Zadovoljio je na Kerou Roudu i danas je njegov ugovor otkupljen, ali visina obeštećenja nije poznata. Zna se samo da je ugovor potpisan na dve godine.

Za pojačanje se sprema i treći novajlija u ligi. Votford je u pregovorima sa Blekburnovim napadačem Rudijem Gestedom koji je i ranije bio na meti mnogih premijerligaša. Stršljenovi su spremni da ponude 7.000.000 evra za odličnog reprezentativca Benina.

Pojačao se i Stouk koji je doveo konkurenciju Asmiru Begovića na gol. Potersi su danas angažovali danskog golmana Jakoba Haugarda. On dolazi iz tabora danskog šampiona Midtjilanda, a zameniće iskusnog zemljaka Tomasa Sorensena. Nije poznata visina obeštećenja, ali je poznato da je reč o trogodišnjem ugovoru… 

(FOTO: Action images)


tagovi

votfordVest Bromvič AlbionRudi GestedRedingPremijer ligaprelazni rok 2015Norič SitiLiverpulKristijan AtsuJakob HaugardGrejem DoransEvropaEngleskaDani IngsČempionšipBarnliAdam Federiči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara