"Mauricio Zamparini"
"Mauricio Zamparini"

Zamparini: Uvek je bilo idiota u fudbalu, problem je što ih ne šalju u zatvor

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.13. | 20:20

"Mladi imaju stravične uzore”, kaže predsednik Palerma, poslednji koji je digao glas protiv novih pravila u Italiji

Mauricio ZampariniVeliku prašinu u Italiji podigla su nova pravila u prvenstvu koja za cilj imaju iskorenjivanje rasizma na terenima po "čizmi". Ali kada kaznite jedan Milan zbog toga što su navijači uzvikivali "Mi nismo Napolitanci", jasno je da ste stvorili plodno tle za krajnje slobodno tumačenje propisa i definicije rasizma.

Čini se da je nemoguće pronaći rešenje koje svima odgovara. Ipak, klubovi su jednom saglasni – novi princip nije rešenje, jer klubovi trpe zbog grupica neodgovornih.

Izabrane vesti

Navijači Milana, Intera, pa i "uvređenog" Napolija su se ujedinili, a podršku su dobili i od alfe i omega Palerma – Mauricija Zamparinija. Poslednjeg u nizu onih koji smatra da su kazne na osnovu teritorijalne diskriminacije čista glupost. Iako vređanja na kontu porekla nisu nimalo retka na Apeninima.
"To je problem naše kulture, koji svoje korenje, između ostalog, vuče i iz birokratije i politike. Mladi ljudi imaju stravične uzore. Takve idiote moramo da kaznimo ako je moguće. Istorija je prepuna glupih uvreda, ali je preterano kažnjavati klubove zbog mana malobrojnih", počeo je predsednik Palerma izlaganje i nastavio u dahu.
"U Engleskoj su to lepo rešili. Ako neko krene da vređa – oni ga zatvore. Ali tamo neka pravila važe, ovde ne".

Zamparinijev zaključak je jasan – nova pravila neće poboljšati situaciju.
"Neće nimalo pomoći. Gledajte, idiota je uvek bilo u fudbalu, ali umesto da kažnjava njih, Liga sada prvi put kažnjava klubove".

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

EvropaItalijaMauricio ZampariniPalermoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara