"Zamparini i Ćelino"
"Zamparini i Ćelino"

Zamparini - Ćelino 46:42!

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.02.16. | 11:21

Gazda Palerma uvećao prednost u neobičnoj trci sa zemljakom

Zamparini i Ćelino

Argentinac Giljermo Baros Skeloto napustio je klupu Palerma posle samo mesec dana jer nije dobio dozvolu da vodi tim zbog potrebne dokumentacije. 

Izabrane vesti

Kako se na dozvolu čeka godinu dana, nekadašnji fudbaler Boke Juniors je dobio otkaz na Siciliji, što ga ujedno čini i 46. trenerom kojeg je gazda kluba Mauricio Zamparini promenio u karijeri.

Samo od 2002. godine, kada je preuzeo Palermo, Zamparini je promenio ravno 30 trenera, a preostalih 16 stručnjaka prodefilovalo je kroz Veneciju, na čijem je čelu iskusni biznismen boravio od 1987. godine.

Ipak, gazda Palerma nije pionir u ovom poduhvatu pošto u narednim godinama vlasnik Lidsa Masimo Ćelino opasno preti da mu preotme titulu najbrutalnijeg italijanskog gazde. 

Dok je boravio na kormilu Kaljarija, Ćelino je promenio čak 36 trenera za 22 godine, a samo u Lidsu je za dve godine promenio čak šest trenera.

Ipak, apsolutni rekorder među predsednicima živi u Turskoj. Gazda Genčlerbirligija Ilhan Čavčav je od 1981. godine pa do danas promenio čak 52 trenera...

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APalermoMauricio ZampariniMasimo ĆelinoItalijaIlhan Čavčav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara