"Venger, Adams, Siman, Vijera, Anri..."
"Venger, Adams, Siman, Vijera, Anri..."

Zamislite scenario: Venger dolazi u Bajern i stvara mašineriju sa Anrijem, Piresom, Vijerom...

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.14. | 10:50

...Možda bismo imali priliku da gledamo francusku revoluciju u redovima bavarskog giganta, a ne u Londonu i na čuvenom Hajberiju...

Venger, Adams, Siman, Vijera, Anri...Da li biste danas mogli da zamislite Arsenal bez idejnog vođe – Arsena Vengera? Da li bi Tobdžije ikada imale čuvenu generaciju sa Anrijem, Vijerom, Piresom, Bergkampom, Kembelom... da nije bilo čuvenog Profesora?

E sad, pokušajte da konstruišete situaciju u kojoj legendarni francuski stručnjak sedi na klupi Bajerna i pravi mašineriju, možda baš sa pomenutim zvezdama evropskog fudbala?

Izabrane vesti

Generalni direktor bavarskog giganta Karl-Hajnc Rumenige je rekao da je upravo takav scenario bio na korak od ostvarenja početkom devedesetih.
"Arsen Venger je trener koji mi se posebno dopada", rekao je Rumenige, a zatim nastavio:
"Početkom devedesetih smo bili na korak da ga dovedemo, tada je bio trener Monaka. Međutim, odlučio je da ode u Tokio".

Venger je 1994. godine odveo Kneževe do polufinala Lige šampiona, nakon čega su mnogi evropski velikani želeli upravo njega na klupi. Ipak, on se odlučio za odlazak u Nagoju, gde je postao legenda.

Ipak, posle 13 promenjenih trenera od tog perioda, Rumenige smatra da je Bajern pronašao trenera koji će, baš kao Venger kasnije u Arsenalu, stvoriti dinastiju koju će svi pamtiti.
"Imali smo dobrih sezona iza sebe. Bilo je godina kada smo bili deseti ili 11. na tabeli. To smo baš teško podneli. Bilo je i vremena kada smo osvajali duple krune, ili čak Ligu šampiona 2001", rekao je legendarni nemački fudbaler, a zatim nastavio:
"Sa Jupom Hajnkesom smo imali odličan sistem, ali smo na kraju sezone imali situaciju da li da on ostane trener, ili da se okrenemo nekom drugom. O tome se mnogo dugo raspravljalo. Uli Henes, Matijas Zamer, finansijski direktor Jan-Kristijan Dresen i ja smo vodili veliku diskusiju. Ali odlučili smo se za Pepa".

I čini se da Bavarci nisu pogrešili.
"On je opsednut fudbalom, stalno razmišlja u pravcu: 'Šta mogu novo da napravim? Kako da iznenadim protivnika, ili čak svoje igrače?' To je neverovatno. U fudbalu sam preko 40 godina i nikada nisam video trenera kao što je on. On je potpuno drugačiji od drugih. Rekao sam mu da ne želimo da ponovo čekamo 12 godina da osvojimo Lig šampiona. Mislim da je on pravi čovek za ovaj posao i da će ostaviti ogroman trag", zaključio je Rumenige.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pep GvardiolaNemackaKarl-Hajnc RumenigeEvropaBajern MinhenArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara