""
""

Žalgiris preživeo Skandinaviju, Jablonski sprečio bruku BATE Borisova protiv Dandalka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.15. | 22:00

Litvanski šampion odigrao bez golova u Malmeu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, prvak Belorusije jedva pobedio rivala iz Irske

Danas svi igraju fudbal. Ovo je rečenica koja se godinama već provlači kao fraza, ali svaki put dobijamo potvrdu na fudbalskim terenima širom Evrope. Tako je večeras hrabri litvanski Žalgiris odigrao bez golova na gostovanju Malmeu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Odličnu partiju pružio je i irski Dandalk koji je u Belorusiji izgubio samo sa 2:1 od Bate Borisova, višestrukog učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Utakmica u Malmeu bila je zanimljiva i po tome što je na njoj glavni arbitar bio srpski sudija Vlado Glođović koji je podelio šest žutih kartona, dva domaćinu i četiri igračima litvanskog šampiona.

Švedski prvak, očekivano, dominirao je tokom svih 90 minuta, Litvanci su se dobro branili, pa Malmeu nije vredelo ni to što je imao tri puta više udaraca ka golu gostiju sa Baltika. 

Fudbaleri Bate Borisova, u čijoj startnoj postavi su se večeras našli Filip Mladenović i Nemanja Milunović, ozbiljno su plesali po žici u duelu sa poluamaterima iz Dandalka. Nemanja Nikolić ušao je na teren u 64. minutu.

Muke beloruskog šampiona ipak je prekratio Jevgenij Jablonski, Ispostavilo se da je njegov pogodak u 38. minutu rešio pitanje pobednika i Bateu ipak doneo prednost pret put na Smaragdno ostrvo.

Sve je lepo počelo po domaću ekipu, koja je već u 11. minutu povela preko Aleksandra Karnitskog, čiji udarac sa ivice kaznenog prostora je završio u desnom gornjem uglu gola Dandalka.

Navijači beloruskog prvaka ostali su u šoku u 32. minutu, kada je Dejvid Mekmilan iskoristio poprilično nespretnu, ali i nesrećnu reakciju odrambenih igrača Bate Borisova. 

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Vlado GlođovićŠvedskaMalmeLitvanijaLiga šampionaIrskaEvropaBelorusijaBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara