""
""

Žak Vilnev na sva zvona: Verstapen je potencijalni ubica

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.16. | 10:16

Bivši šampion iz daleke 1997.godine, poručuje da Maksa Verstapena podržava FIA u suludim vratolomijama na stazi i da će tome doći kraj verovatno kada mladi Holanđanin nekoga povredi ili čak ubije

Reči bivšeg šampiona Formule 1 Žaka Vilneva se ne shvataju olako. Vilnev s pozicije iskusnog vozača, šampiona iz 1997. godine, poručuje  vozaču Red Bula Maksu Verstapenu da su pred njim dva puta. Po njemu, Holanđanin može da izabere želi li da se smiri i da ubije nekoga na stazi. On takođe konstatuje kako je čudna činjenica da Verstapen nije do sada kažnjavan zbog nasilničke vožnje. Vilnev se zato pita, ima li to mladi Holanđanin neku protekciju od strane Svetske automobilističke fedederacije, FIA.
„Problem je FIA jer izgleda da on ima nekoga ko ga tamo protežira. Oni žele da on bude zvezda. Pogledajte samo kako je na VN Nemačke išao levo, pa desno, i to na pravcu! Naravno da je zbog toga Niko Rozberg promašio tačku kočenja. Otišli su široko i Niko je kažnjen, a da to i nije bila njegova krivica. Nešto nije u redu i to me ljuti, ali je takva situacija“, rekao je Vilnev koji ozbiljno razmišlja o zakulisnim radnjama koje u prvi plan izbacuju neodgovorno ponašanje mladog Verstapena.
„Prevršio je svaku meru. Na startu se sve svodi na trkanje. Svaki iskusan vozač zna da ako krenete sa unutrašnje strane na taj način, sigurno će do incidenta jer nema dovoljno mesta za vožnju. I to svi znaju, a opet ćute. Ako niste imali dobar start, morate to da prihvatite. Ono što je uradio Kimiju dva puta na pravcu, a potom i Fetelu, to je apsolutno neprihvatljivo. Neka se smiri malo inače će ubiti nekoga“, naglasio je Vilnev, i dodao da je Holanđanin iz trke u trku sve gori i bahatiji.
„Jasno je da mu nije stalo da ima prijatelje u Formuli 1, ali mora da ima malo poštovanja. Iz trke u trku je sve gori i bahatiji. Tome će doći karaj, na ovaj ili onaj način“, zaključuje svoje izlaganje Žak Vilnev koji se nešto oštrije nego Kimi Rajkonen izjasnio po pitanju Verstapenovog takmičarskog ponašanja na stazi.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žak VilnevSebastijan FetelMaks VerstapenKimi RajkonenFormula 1FIA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara