"Babalj"
"Babalj"

Zaboravljeni Babalj zaigrao posle dve godine: Ljudi, još sam živ!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.02.15. | 12:58

Nekadašnji napadač Zvezde konačno dočekao svojih pet minuta na pozajmici u Cvoleu

BabaljKo se još seća Elija Babalja? Australijski fudbaler, kojeg je Džo Šimunić preporučio tadašnjem treneru Crvene zvezde Robertu Prosinečkom, stigao je na Marakanu 2012. godine, ali je upisao svega šest mečeva i postigao jedan gol, pa je ugovor raskinut. Babalj se potom vratio u Melburn Hart, međutim, vrlo brzo se obreo u AZ Alkmaru i tamo nije imao sreće. Čim je stigao povredio je prepone i morao je na operaciju zbog koje je pauzirao šest meseci. AZ ga je po oporavku poslao na pozajmicu u Cvole, gde je u porazu od Den Haga (2:3) konačno odigrao pre minute u Erediviziji.    
“Mislio sam da sam postao zaboravljen čovek. Poslednji put sam kao starter igrao za Melburn Hart u martu 2013. godine. Poslednji put sam igrao u A ligi, a sada u Eredeviziji, što je veliki iskorak. Fudbal je čudan, sve može da se promeni za jedan dan, tako da za sada jedino razmišljam o sledećem meču protiv Vitesea. Nedostaju mi veliki mečevi kao što je ovaj. Osećam se ponovo kao dečak. Dobro je da pokažem ljudima da sam još živ”, rekao je Babalj.

Visoki napadač, kojeg su na Marakani poredili sa Nikolom Žigićem, svestan je da u Cvoleu ima veliku konkurenciju.  
“Stigao sam u Cvole da zamenim Tomasa Necida, koji je trebao da pojača Juventus, ali taj anagžman je propao i on je ostao u klubu. Međutim, trener Jans mi je rekao da to ništa ne menja, jer me i dalje žele. Ako dobijem i pet minuta, biće dovoljno da se učini nešto. Ovo je novi početak za mene. Kada ne igraš tako dugo potrebni su minuti da bi se vratio u formu”, zaključio je Babalj.

Izabrane vesti

(FOTO: Star sport)


tagovi

HolandijaEvropaEredivizijaEli Babaljcvole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara