"Fil Džouns"
"Fil Džouns"

Žabe, psi i mačke, liftovi u inostranstvu, sopstvena visina – najčudnije fobije fudbalera

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.11.14. | 15:06

Fil Džouns veruje samo domaćim inženjerima, a za to su krivi Grci

Fil DžounsFudbalere često nazivaju modernim gladijatorima, bore se u sportskim arenama pred hiljadama gledalaca, obožavani su od strane javnosti, ali i oni su ljudi, te neki od njih imaju veoma zanimljive fobije.

Verovatno najjedinstveniju i najspecifičniju ima defanzivac Mančester Junajteda Fil Džons koji se plaši liftova u inostranstvu, i to zbog traume iz detinjstva.
„Kada odem u inostranstvo, ne mogu da ulazim u liftove. Nije mi problem u Engleskoj, ali ne mogu da radim to kada odem negde. Kada sam bio mali, otišao sam na odmor u Grčku i zaglavili smo se u liftu na nekoliko sati, bilo je užasno, osetio sam se tako klaustrofobično“, poverio se Džouns.

Izabrane vesti

Legenda Arsenala Denis Bergkamp je poznat po svom neverovatnom fudbalskom umeću, ali i po strahu od letenja.
„Što se tiče letenja, video sam i uradio sve i jednostavno više nikada neću leteti ponovo. Nikada“, rekao je Bergkamp.

Dejvid Bekam je seks-simbol, ima ogroman broj obožavalaca, a nije ga bilo sramota da prizna da ga je na avanturi kroz Amazoniju bilo strah zbog – žaba.
„Uplašio sam se žabe, nisam veliki ljubitelj žaba, ne mogu da lažem. Bila je narandžsta. Rečeno nam je da opasna, bio sam malo nervozan zbog toga“, rekao je Bekam.

Bivši vezista Ipsvič Tauna Met Holand ostaće zapamćen po neverovatnoj izdržljivosti jer je odigrao 223 vezana meča za Ipsvič tokom karijere, a očekivalo bi se da je takav igrač neustrašiv, ali je Englez otkrio da ima fobiju od skoro svih životinja.
„Plašim se većine životinja i ne dozvoljavam da mi mačke i psi budu u kući, ali stvarno uživam s konjima“, objasnio je Holand.

Nagrada za najčudniju fobiju možda ipak odlazi Piteru Krauču pošto 201 centimetar visoki napadač po mišljenju bivšeg fudbalskog trenera Grejama Tejlora još nije naviknut na svoju gorostasnu građu.
„Jedan od glavnih problema za Pitera je to što još ima malo fobije od svoje neobične visine“, izneo je svoje mišljenje Tejlor.

Koja od ovih fobija vam je najčudnija?

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalDejvid BekamDenis BergkampEngleskaEvropaFil DžounsMet HolandPiter KraučPremijer ligaStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara