Za spas sezone! I nacrtano finale...

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 08:57

A sastaju se dva tima u najgoroj formi u Turskoj

U poslednjem revanš meču četvrtfinala Kupa Turske se sastaju dva najgora turska prvoligaša u ovom momentu.

Sa jedne strane, Kasimpaša koja igra očajno u drugom delu sezone i nanizala je pet poraza. Sa druge strane Ahisar, branilac trofeja, ali i fenjeraš turske Superlige kojem skoro da nema spasa u borbi za prvoligaški život.  

Izabrane vesti

Ahisar je prošle sezone režirao jedno od najvećih iznenađenja u istoriji turskog fudbala i napravio najveći uspeh otkako postoji. U polufinalu su šokirali Galatasaraj, a onda u finalu i Fenerbahče. Osvojili su prvi trofej od postanka kluba i obezbedili premijerni izlet u evropski klubski fudbal.

Međutim, od tog osvajanja kupa, sve je krenulo naopako za Ahisar. U ovoj sezoni su poslednji na tabeli sa sedam bodova manje od sigurno zone i najverovatnije je da ispadaju u drugi rang takmičenja. Ali u kupu opet igraju dobro i došli su blizu odbrane trofeja. Prošli su dve runde, imali su i sreće u žrebu i dogurali do četvrtfinala protiv Kasimpaše koja je blistala u prvom delu szeone.

Međutim, Kasimpaša je očajna u drugom delu sezone, ne može da se oporavi od odlaska najboljeg strelca Dijanja i nanizala je čak pet poraza u prvenstvu. A tu se udenuo i poraz od Ahisara u prvom meču četvrtfinala Kupa. Ahisar je razgromio Kasimpašu 3:1 uz dva gola Sokola Cikalešija, a ostaje žal zbog primljenog gola na 3:0 u 93. minutu.

Kasimpaša mora da igra na sve ili ništa i juri dva gola zaostatka, dok gostima ostaje da uspehom u Kupu donekle poprave loš utisak koji su ostavili ove sezone u prvenstvu i Evropi. Ko prođe u polufinale, imaće i veliku šansu da zaigra u finalu s obzirom da ih u polufinalu čeka drugoligaš Umranije koji je iznenadio Trabzon.

KUP TURSKE – četvrtfinale

Utorak
Umranije – Trabzon 3:1 (0:1) – prvi meč 0:0
/Lenadrinjo 55, Altintaš 66 penal, Čiček 90 – Nuakame 35/

Sreda
Hataj – Haltasaraj 4:2 (0:1) – prvi meč 0:2
/Karadeniz 59 penal, 71 penal, Ajdin 79, Čipe 84 autogol – Čelik 21, Akpbaba 53/

Gectepe – Malatija 1:0 (0:0) - penalima 3:5 – prvi meč 0:1
/Džerom 75/

Četvrtak
(2,00) Kasimpaša (3,35) Ahisar (3,50)


tagovi

klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara