"Lafata"
"Lafata"

Za Ligu šampiona on je tata, praška mašina za davanje golova David Lafata! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.07.14. | 22:03

Ako ste mislili da je u pitanju neko novo veliko otkrovenje češkog fudbala grdno ste se prevarili, u pitanju je iskusni golgeter rodom iz Čeških Buđejovica, koji već godinama nemilosrdno trese mreže u tamošnjem prvenstvu, a sada se nameračio i na Evropu

LafataSparta iz Praga je odigrala samo tri meča, a on je u postigao već osam golova! U pitanju je praška mašina za davanje golova i  novi "kralj" kvalifikacija za Ligu šampiona - David Lafata!

Ako ste mislili da je u pitanju neko novo veliko otkrovenje češkog fudbala grdno ste se prevarili, u pitanju je iskusni golgeter rodom iz Čeških Buđejovica, koji već godinama nemilosrdno trese mreže u tamošnjem prvenstvu, a sada se nameračio i na Evropu!

Izabrane vesti

Lafata je ovogodišnju seriju golova započeo u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je postigao pet golova protiv Levadije, potom zablistao i u Superkupu Češke, a večeras je i tri puta pogodio metu i u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Malmea, koji je savladan sa 4:2, iako je dva puta vodio (1:0 i 2:1).

Kao što rekosmo Lafata nije večeras ili ove sezone počeo da trese mreže po Češkoj. On je za četiri sazone u Jablonecu (2008. – 2012) postigao 78 pogodaka na 130 mečeva, što ga je u 30. godini konačno preporučilo češkom velikanu. U poslednjoj sezoni u Liberecu postigao je 25 golova i postavio novi rekord najvišeg ranga takmičenja češkog fudbala.

Ovaj 32-godišnji napadač reprezentativni debi zabeležio je još 2. septembra 2006. godine protiv Velsa u Teplicama i na prvom meču postigao je dva gola za nacionalni tim. Ipak, može se reći da je u dresu sa nacionalnim grbom ostao nedorečen, pošto je na ukupno 30 mečeva postigao samo sedam golova, poslednji u oktobru prošle godine protiv nejake Malte.

Ipak, njegova forma s početka ove sezone nekako se sjedinila s najavama velikog povratka praške Sparte na evroscenu, gde je nije bilo u nekoliko poslednjih sezona, kada je dominirala Viktorija iz Plzenja.

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalDavid LafataČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara