""
""

Vukovi šire strah i kada Dost zataji! Bitno je samo da su u plavom... Verder ispao od trećeligaša! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.15. | 20:59

Volfsburg nastavio sa sjajnim partijama i pobedom nad Lajpcigom se plasirao u četvrtfinale Kupa Nemačke, gde će igrati i Arminija iz Bilefelda

Nije Volfsburg samo Bas Dost! I kada holandska gol mašina zataji, Vukovi terorišu rivale i šire strah. Bitno je samo da su u plavim dresovima. Naime, kada Volfsburg igra u rezervnoj, plavoj garnituri uspeh je zagarantovan: sedam utakmica ove sezone, šest pobeda i remi! Među koje se računa i večerašnji trijumf od 2:0 u gostima protiv drugoligaša Lajpciga za plasman u četvrtfinale Kupa Nemačke. Vukovi su nastavili sa sjajnim partijama i nastavljaju trku i na trećem frontu. Sezona koja sve više miriše na neki trofej u gradu Folksvagena.

Izabrane vesti

Lajpcig je na prepunoj Red Bul Areni (oko 44.000 gledalaca) dočekao favorizovani Volfsburg osokoljen trijumfom nad Union Berlinom u prošlom kolu Cvajte što im je bila prva pobeda u 2015. godini. Ipak, gosti su doputovali u fenomenalnoj formi pošto su neporaženi u 2015. godini i imaju šest pobeda u osam mečeva. Seriju su nastavili i večeras iako se u strelce nije upisao raspucani Bas Dost. Vrata pobede četi Ditera Hekinga je otvorio Danijel Kaliđuri koji je zakucao loptu pod prečku posle kontranapada i asistencije Kevina de Brujnea. Posle toga je gostujući tim kontrolisao situacija, a sve dileme oko putnika u četvrtfinale su bile rešene kada je Tim Klose zakucao glavom loptu u mrežu Lajpciga.

Kad već drugoligaš nije uspeo da izbaci bundesligaša, jeste trećeligaš! Arminija iz Bilefelda je svojim navijačima priredila veče za pamećnje pobedom nad Verderom od 3:1. Klub iz Bilefelda koji dri prvo mesto na tabeli trećeligaškog karavana je večeras podsetio na neke slavne dane i očitao je lekciju Zelenima iz Bremena koji su bili u dobroj formi. Posle pola sata igre je Jungles golom krunisao školsu akciju domaćeg tima posle koja je odbrana Verdera ispala smešna. Nije prošao ni sat igrea, a Šupan je duplirao prednost Arminije posle kornera. Nadu Verderu je vratio Klemens Fric lepim golom sa ivice šesanesterca, ali je Junglas novim golom zapečatio sudbinu kluba sa Vezera i odveo Arminiju u četvrtfinale nacionalnog kupa.  

Kup Nemačke - 1/8 finala

Utorak:
Bajer Leverkuzen - Kajzerslautern 2:0 (0:0)
/Čalhanoglu 102, Kisling 113/

Alen - Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Polanski 16, Foland 59/

Frajburg - Keln 2:1 (2:0)
/Udža 17 autogol, Darida 18 - Dejverson 89/

Dinamo Drezden - Borusija Dortmund 0:2 (0:0)
/Imobile 50, 90/

Sreda:
RB Lajpcig - Volfzburg 0:2 (0:1)
/Klaiđuri 20, Klose 57/

Arminija Bilefeld - Verder 3:1 (1:0)
/Junglas 32, 84, Šupan 57 - Fric 76/

20.30: Kikers Ofenbah - Borusija Menehngladbah
20.30: Bajern Minhen - Ajntraht Braunšvajg 

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgVerderTim KloseNemackaManuel JunglasEvropaDanijel KaliđuriBundesliga 2Arminija Bilefeld

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara