"Kevin Lav, Nikola Peković i Kori Bruer"
"Kevin Lav, Nikola Peković i Kori Bruer"

Vukovi i bez Martina delju, Lav ponovo briljirao! Sparsi nastavljaju da dele lekcije, Juta konačno! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.11.13. | 08:22

Filadelfija posle produžetaka srušila Rakete iz Hjustona, Šarlot bolji od Bostona, a Niksi od Atlante. Pero Antić za 12 minuta upisao četiri poena, pet skokova i dve asistencije

Kevin Lav, Nikola Peković i Kori BruerKada Kevina Martina nema, tu je Kori Bruer da zauzme njegovo mesto i zajedno sa Kevinom Lavom povede Minesotu do pobede! Vukovi nastavljaju seriju dobrih rezultata u ovoj sezoni, a fenomenalni Lav nastavlja da briljira - 33 poena, osam skokova i šest asistencija u pobedi nad Klivlend Kavalirsima sa 124:95. 

I pored činjenice da je ekipi Minesote falio trenutno šesti strelac lige zbog gripa, gosti su od samog starta nametnuli svoj tempo od kojeg nisu odustajali do kraja. U Martinovom odsustvu Bruer je odigrao jednu sjajnu partiju i ubacio, zasad najviše poena od početka sezone – 27, uz odličnih 5/5 za tri poena. Riki Rubio je ponovo bio na visini zadatka, namestivši čak 16 koševa, a tome je dodao i 16 poena.

Izabrane vesti

Crnogorski reprezentativac Nikola Peković je za 19 minuta na parketu postigao deset poena i uhvatio sedam lopti.

S druge strane jedino su se izdvojili Kajl Irving, koji je ubacio 20 poena i Anderson Varežao, koji je dodao 13 poena i pet skokova.

Treba istaći i to da je cela startna petorka Minesote postigla više poena nego ceo tim Klivlenda.

San Antonio Sparsi možda nemaju igrača koji će se po poenima isticati više od ostalih, ali i pored toga imaju skor 8:1, što dovoljno govori o tome kakvu napadačku raznovrsnost ima Greg Popovič. Mamuze nastavljaju da dele lekcije nedovoljno iskusnim ekipama, a ovog puta su Vizardsi iz Vašingtona osetili moć San Antonija – 92:79.

U jednoj utakmici sa netipično malo poena, Sparsi su imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a među njima najefikasniji je bio Toni Parker sa 16 poena. Njegov sunarodnik Boris Dijao je ubacio 15, uz pet skokova, dok je Leonard dodao 13 koševa.

Vrlo je interesantno da je ekipa iz Teksasa u poslednje četiri utakmice bila u rezultatskom zaostatku svega 11 sekundi (?!), pa, hteli vi to ili ne, morate priznati da će se i Sparsi (još jednom) i te kako pitati u borbi za šampionski prsten.

U ekipi Vizardsa Martel Vebster je ubacio 21 poen, uz deset skokova, dok je Bredli Bil postigao 19 koševa. Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli je za 22 minuta na parketu ubacio svega dva poena, ali je uhvatio šest lopti, po tri u odbrani i napadu.

Vrlo interesantno bilo je i u duelu Orlanda i Milvokija. U jednom vrlo uzbudljivom meču, koji je završen pobedom Medžika rezultatom 94:91 košarkaš domaćih Aron Afialo upisao je rekord karijere – 36 poena, koji su najviše i doprineli pobedi.

Još jednu vrlo dobru partiju pružio je Nikola Vučević, koji je ubacio 17 poena, uz 11 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani trener Milvokija Leri Dru je meč odigrao sa osmoricom igrača, zbog velikih problema sa povredama. O-Džej Majo je meč završio sa 25 poena i sedam skokova, a Karon Batler sa 20 ubačenih koševa. Srpski internacionalac Miroslav Raduljica je odigrao šest minuta i ubacio je dva poena, uz jedan skok.

NBA – REZULTATI:

Orlando – Milvoki 94:91
Filadelfija – Hjuston 123:117 – produžetak
Boston – Šarlot 83:89
Memfis – Toronto 87:103
Minesota – Klivlend 124:95
Atlanta – Njujork 91:95
San Antonio – Vašington 92:79
Denver – Los Anđeles Lejkers 111:99
Portland – Feniks 90:89
Sakramento – Bruklin Nets 107:86
Los Anđeles Klipers – Oklahoma 111:103

(FOTO: Action Images)


tagovi

Juta DžezKevin LavKevin MartinMinesota TimbervulvsNBA ligaNikola Peković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara